Haberler

Çiftçilere Sigorta Uyarısı

Amasya Tarım İl Müdürlüğü Tarafından Açık Alanda Yetiştirilen Meyveler İçin Don Zararı Riskinin de Tarım Sigortaları Kapsamına Alındığı Bildirildi.

Amasya Tarım İl Müdürlüğü tarafından açık alanda yetiştirilen meyveler için don zararı riskinin de tarım sigortaları kapsamına alındığı bildirildi.

Amasya Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, halen bitkisel ürünler ve seralar için dolu ana sigortası teminatı ile birlikte yangın, heyelan, fırtına, hortum ek teminatlarının da paket olarak uygulandığı, ayrıca uygulanan bu teminatlara ilave olarak isteğe bağlı don riski teminatı, ilgili genel şartlar, teknik şartlar, tarife ve talimatlar kapsamında Tarım Sigortaları Havuzu tarafından verildiği, bu sigortadan yararlanmak isteyen çiftçilerin, çiftçi kayıt sistemine arazi ve ürün bilgilerinin kayıtlı olması şartı arandığı bildirildi.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne entegre edilmiş önsoy kütüğü ve soy kütüğüne kayıtlı olan süt sığırları ile kapalı sistemde üretim yapan, biyogüvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış kümes hayvanları için de ölüm riski teminatı verildiği açıklanırken, bu kararname ile denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerine su ürünleri kayıt sistemine kayıtlı mevcut bilgiler dikkate alınarak, ölüm riski teminatının Tarım Sigortaları Havuzu tarafından verildiği, ayrıca 2007 yılında da belirlenen bu riskler için, sigorta priminin yüzde 50'sinin devlet tarafından ödenmesi uygulamasına devam edildiği belirtildi.

(DY-SA)

15.03.2007 10:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title