Haberler

Çeşme'de Çevre Bilgilendirme Toplantısı

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, Çevresel Sorunlarını Çözememiş İlçelerin Turizm Potansiyelini Yükseltmenin Mümkün Olmadığını Söyledi

İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, çevresel sorunlarını çözememiş ilçelerin turizm potansiyelini yükseltmenin mümkün olmadığını söyledi.

Tatar, Çeşme'de düzenlenen çevre bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, gürültü kirliliği yaratan işletmelerin para cezası ödeyeceğini, kirliliği üç kez gerçekleştiren işletmenin kapatılacağını hatırlatarak, yatırımcının böylesi bir durumla karşılaşmasını istemediklerini belirtti.

Çeşme'de 9 Mavi Bayraklı işletme bulunduğunu vurgulayan Tatar, 'Bu tesislere çevresel eğitimler verilmeli. Mavi Bayraklı işletmelerin alacağı çevre eğitimi, tesislerin sürekliliğini sağlayacaktır. Çeşme'de turizm potansiyelini bir adım daha öne çıkarabilmeyi amaçlıyoruz. Çevresel sorunlarını çözememiş bir ilçede turizm potansiyelini yükseltebilmek mümkün değil' dedi.

İşletmecilerin, çevresel yasa ve yönetmelikleri bilmesinin önemine işaret eden Tatar, şöyle konuştu:

'Özel işletmeler ile resmi kurumlar, çevresel yönetmeliklere uymak zorundalar. Yeni yapılan düzenlemelerle cezalar çok ağırlaştırıldı. Çevre konusunda her kent otokontrol sistemi ile kendini denetlemeli. İnsanlar birbirlerine karşı saygılı bir yaşam sürdürmek zorunda. İnsanların tabii ki eğlenme hakları var, ancak belirlenen sınırlar içinde bu yapılmalı. Eğlence mekanlarını denetlerken polis ve jandarma ekiplerinden destek alacağız.'

Tatar, 2009'da yaşanan yosun kirliliği nedeniyle bazı işletmelerin zor durumda kaldığını, bu yıl Temmuz ile Kasım ayları arasında Çeşme'de 8 noktadan alınacak numuneler üzerinde inceleme yapılacağını da bildirdi.

Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı ise ilçede 8 aydır görev yaptığını, çeşitli toplantılarla işletmecileri bilgilendirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Abdullah Aküzüm de geçen yıl yaşanan yosun kirliliği nedeniyle endişe taşıdıklarını işaret etti.

Ilıca Plajını kaplayan yosunlar nedeniyle işletmecilerin zor durumda kaldığına dikkati çeken Aküzüm, 'Geçen yıl yaşanan bu doğa olayı nedeniyle çok kötü günler geçirdik. İnsanlar, müşteri kaybetmemek adına sabaha karşı denizden yosun topladı. Yosunları toplayana kadar müşterilerimizi kaybettik. Çeşme'de sezonun kısa olması nedeniyle aynı olayı bu yıl da yaşamak istemiyoruz'dedi.

(DHG-ZEY-ŞK) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title