Haberler

Bitlis: Dyp Ahlat İlçe Kongresi

Doğru Yol Partisi (DYP) Bitlis İl Başkanı Muzaffer Geylani, hükümetin ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklediğini ve 2 milyon kişinin işsiz olduğunu öne sürdü.

Doğru Yol Partisi (DYP) Bitlis İl Başkanı Muzaffer Geylani, hükümetin ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklediğini ve 2 milyon kişinin işsiz olduğunu öne sürdü.

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde DYP 8. Olağan Kongresi yapıldı. Selçuklu Caddesi üzerinde bulunan bir çay evinde yapılan ve Divan Başkanlığı'nı Niyazi Altılar'ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongrede konuşan DYP Bitlis İl Başkanı Muzaffer Geylani, hükümetin ülkeyi ekonomik çıkmaza sürüklediğini, 2 milyon kişinin işsiz olduğunu söyledi. Geylani, tarımda girdi maliyetinin yüksek olduğunu kaydetti. Geylani, geçen süre içinde tek başına iktidar olarak Meclis'e giren Erdoğan hükümetinin maalesef halkın ihtiyacına cevap veremediğini bildirerek, "Hükümet, IMF adım atamıyor. Bu hükümet döneminde halk 107 milyar dolar daha borçlandırılmıştır" dedi.

DYP Ahlat İlçe Başkanı Salih Kardoğan ise ülkenin sıcak parayla yönetilemeyeceğini bildirdi. Hükümetin üretime yönelik hiçbir şey yapmadığını ifade eden Kardoğan, Hollanda'dan gelen et ve sütlerin, marketlerin baş köşesinde yer aldığını belirterek, "İnsanları üretmemeye alıştırdık. Üretmeyen insan ekonomiye nasıl katkı sağlasın. 1834 yılında Osmanlı'ya yapılan bu gün bize yapılıyor" dedi. Konuşmaların ardından 52 delege, yeni başkan ve yönetim kurulunu seçmek için sandığa gitti. Sonuçların akşam saatlerinde belli olacağı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title