Haberler

Bilkent'te Mezuniyet Coşkusu

Bilkent Üniversitesinde 2009-2010 Eğitim-öğretim Yılı Mezunları, Diplomalarını Törenle Aldı

Bilkent Üniversitesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılı mezunları, diplomalarını törenle aldı.

Bilkent Odeon'daki törene, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, annesi Ayser Doğramacı, öğretim üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Abdullah Atalar törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin üniversite maraton koşusunu tamamlayarak mezun olduklarını belirterek, 'Bugün hayatınızın en önemli dönüm noktalarından biri' dedi.

2010 yılının Bilkent Üniversitesi için önemli olduğunu, 20. yıl mezuniyet törenini yaptıklarını ifade eden Atalar, bu yılın aynı zamanda hüzünlü bir yıl olduğunu, üniversitenin kurucusu İhsan Doğramacı'nın vefat ettiğini anımsattı.

İhsan Doğramacı'nın Türkiye'nin önde gelenlerinden biri olduğunu belirten Atalar, 'İhsan Doğramacı, fiziken aramızda değil ama manen aramızda ve olmaya da devam edecek' diye konuştu.

Atalar, mezunların önümüzdeki yıllarda Bilkent'te edindikleri çalışma disiplininin faydalarını hissedeceklerini belirtti.

Konuşmasının ardından 2010 öğretim yılında üstün başarı ödülü kazanan öğretim üyelerine plaketlerini veren Atalar, yüksek lisans ve doktora mezunlarına da diplomalarını verdi.

Daha sonra lisans programında eğitimlerini tamamlayarak mezun olan öğrenciler sırayla sahneye çıkarak diplomalarını aldı. Diplomalarını alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Öte yandan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın oğlu Ramazan Akdağ da İşletme Bölümünden mezun oldu, ancak Ramazan Akdağ mezuniyet törenine katılmadı.

(HİL-SA) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title