Haberler

Beylikdüzü'nde 15 Bin Öğrenciye Çevre Eğitimi

Beylikdüzü Belediyesi, öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla ilk ve ortaokullarda eğitim programına başladı.

Beylikdüzü Belediyesi, öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla ilk ve ortaokullarda eğitim programına başladı. "Yenilenebilir Enerji" olarak belirlenen programla 15 bin öğrenciye atık yağ, pil, plastik gibi maddelerinin değerlendirilmesi ile ilgili eğitim verilecek.

Beylikdüzü Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla ilk ve ortaokulları ziyaret ederek toplamda 15 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor. Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitim programının konusu "Yenilenebilir Enerji" olarak belirlendi. Yenilenebilir enerji kaynakları, dünyadaki ve ülkemizdeki tüketim-üretim durumu, atık yağ, pil, plastik gibi maddelerin nasıl toplanacağı ve nasıl değerlendirileceği hakkında bilgilerin verildiği eğitim programı kapsamında, öğrencilere özellikle çevre kirliliğinin yol açtığı zararlar şemalarla gösterilerek anlatılıyor.

Eğitim programlarının yanı sıra Beylikdüzü'ne ve doğaya katkı sunmak amacıyla yenilenebilir enerji üzerine çeşitli etkinlikler de düzenleyeceklerinin bilgisini veren Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel, vatandaşların daha da bilinçlendiği bir Beylikdüzü için bu tarz eğitim programlarına devam edeceklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title