Haberler

Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak'tan Mevlid Kandili Mesajı

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak Mevlid Kandili Dolayısıyla Yaptığı Açıklamada Tüm Müslümanların Kandilini Kutladı. Bayrak Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Doğum Günü Dolayısıyla İl Genelindeki Değişik Camilerde Program Düzenlendiğini Belirtti.

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak Mevlid Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada tüm Müslümanların kandilini kutladı. Bayrak Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum günü dolayısıyla il genelindeki değişik camilerde program düzenlendiğini belirtti.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz, kameri aylardan Rabiul Evvel ayının 12. gecesi dünyaya teşrif etmişlerdir. Bugünün anısına Peygamberimizin doğum gününü yıllardır hep kutlaya geldik. Bugün de böyle bir günü yaşamaktayız.Kandiliniz mübarek olsun" dedi.

Miladi Takvime göre 20 Nisan 571 tarihinin Peygamberimizin doğum yıldönümüne tekabül ettiğini belirten İl Müftüsü Hıdır Bayrak "Ülkemizde Kutlu Doğum Haftası adıyla her yıl kutladığımız bu haftayı bu yıl da 14-20 Nisan 2008 tarihleri arasında değişik etkinliklerle kutluyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın doğması maddi ve manevi anlamda pek çok güzelliklerin de doğumuna sebep olmuştur. Kararan dünya yeniden aydınlanmış, korku ve ümitsizlik içinde olan insanlık yeniden hayata tutunmuş, şaşıranlar yolunu bularak geleceğe yol almış, iz bırakmışlardır. Bugün için bizim de gönül dünyamız onun doğum yıldönümü bir kere daha anmakla aydınlanacaktır. Zaten doğum yıldönümünü kutlamaktan amaç da budur" diyerek camilerde düzenlenen kandil programlarına tüm Müslümanları davet etti.

(İK) 19.03.2008 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title