Haberler

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu" gala gecesiyle sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu" gala gecesiyle sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Sheraton Otelde gerçekleştirilen galada yaptığı konuşmada, genel kurul toplantısının çok başarılı geçtiğini belirterek, "Bu güzel günün ardından konuklarımıza çok güzel bir gece daha yaşatmak istiyoruz. Yarın da konuklarımıza projelerimizi gezdireceğiz. İnanıyorum ki, Ankara'dan çok güzel anılarla ayrılacaklar"dedi.

Ankara'daki toplantının ardından birliğin aktivitelerinin artacağını ifade eden Gökçek, "Türkiye Avrupa Birliği'ne hazırdır ve AB'nin bir parçası olarak AB içinde yer almak istemektedir. AB'ye yeni üye olmuş ülkeler düşünüldüğünde Türkiye'nin koşullarının çok daha ileride olduğu görülecektir. Türkiye'nin AB'ye AB'nin de Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Bugün burada olan tüm dostlarımızın AB'ye giriş sürecinde bize destek olacaklarından eminim" diye konuştu.

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığını bugün yapılan seçimle Gökçek'e devreden Almanya'nın Darmstandt Belediye Başkanı Walter Hoffman da, Ankara'da gerçekleştirilen genel kurulun bugüne kadar yapılanlar arasında en iyisi olduğunu dile getirerek, "Burada geçirdiğimiz birkaç gün bize gösterdi ki Ankara bir Avrupa şehri, Avrupa başkentidir. Her zaman söylüyoruz, AB Türkiye'ye Türkiye'de AB'ye muhtaçtır" dedi.

Konuşmaların ardından popüler müziğin sevilen sesi Ferhat Göçer, bir çok dilde söylediği birbirinden güzel şarkılarla sahne aldı. Göçer, Avrupalı konukların beğenisini kazandı.

Gecede, ayrıca Büyükşehir Belediyesi FOMGED halk oyunları topluluğu da gösteri yaptı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title