Haberler

Asimder ve Türk Eğitim-Sen'in Nahcıvan Gezisi

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Türk Eğitim-Sen Iğdır Şubesi üyeleri, Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’ne hafta sonu gezi düzenlendi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Türk Eğitim-Sen Iğdır Şubesi üyeleri, Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ne hafta sonu gezi düzenlendi.

ASİMDER ve Türk Eğitim-Sen Iğdır Şubesi'nin organize ettiği geziye Iğdır'da görev yapan kamu görevlileri ve aileleri katıldı. Gezi ile ilgili açıklamada bulunan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ne düzenlemiş olduğumuz bu gezide özellikle Nahcıvan'ı hiç gezip görmemiş ve diğer şehirlerimizden gelip şehrimizde görev yapan kamu çalışanlarından belirledik. Bu gezideki amacımız, kamu çalışanlarımızın Nahcıvan'ı tanımaları ve gittikleri yerde bir turizm elçisi gibi tanıtmalarıdır. Bir diğer amacımız ise, merhum Haydar Aliyev'in dediği gibi, 'Biz Bir Millet İki Devlet' sözünün içersini doldurmak, bir birimizi daha iyi tanımaktır" dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Temsilcisi Ali Arslan ise, "Iğdır'ın üç tarafının üç ülkeye sınır olması nedeniyle şube üyelerimizin de bu ülkeleri görmeyi arzuladıklarını bize bildirmelerinden dolayı ilk gezimizi kardeş millet olduğumuz Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'ne yapmayı daha uygun bulduk. Bu kapsamda; çeşitli müzeler, Türk Şehitliği, Tuz Hastanesi ve Ahsabı Kahf Mağaraları'na gezi düzenledik. Şehrimizin yanında gelişmekte bulunan bu ülkeyi görmemek yazık olurdu. Bu gezilerimiz önümüzdeki aylarda devam edecek. Sadece Nahcıvan değil, İran, Gürcistan ve Azerbaycan'a da geziler düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Gülbey ile Arslan, Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nin de 90. kuruluş yıldönümünü de kutladıklarını sözlerine eklediler. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Arslan Iğdır Yerel Haberler

title