Haberler

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi

Sinop Valisi Zeki Şanal, Nüfus Kaydı Yaptırmayanlar Hakkında Kolluk Kuvvetlerinin Gerekeni Yapacağını Söyledi.

Sinop Valisi Zeki Şanal, nüfus kaydı yaptırmayanlar hakkında kolluk kuvvetlerinin gerekeni yapacağını söyledi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sinop İl Yürütme Komitesi, Vali Zeki Şanal başkanlığında toplandı. Toplantıya Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ile ilçe kaymakamları katıldı.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne ilişkin çalışmalarını belirlenen program dahilinde sürdüğünü belirten Vali Zeki Şanal, Sinop'ta sisteme ilişkin askı sürecinin TÜİK tarafından çıkartılan genelge doğrultusunda 20 Nisan 2007 tarihinde bütün yerleşim yerlerinde başlayacağını söyledi. Şanal, "Bilgi formu uygulaması sonucunda TC kimlik numaralarına ulaşılamayan vatandaşlarımızın listesi il ve ilçe yürütme komitesine üst yazıyla TÜİK Bölge Müdürlüğü'nce bildirilmiş olup, söz konusu listelere göre henüz nüfus kaydını tamamlamayan ilçe komiteleri bulunmaktadır. Listedeki kişilerin nüfus kaydını tamamlamayan komitelerin en geç 14 Mayıs 2007 tarihine kadar TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne bildirmesi, nüfus kaydı olmayan vatandaşlar için ise 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği kolluk kuvvetlerince her türlü önlem alınması suretiyle nüfus kayıtlarının yaptırılması ve zaman geçirilmeden TÜİK Kastamonu Bölge Müdürlüğü'ne bildirilmesi kararı alınmıştır" dedi

(SÖ-SA)

14.04.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title