Haberler

1987 Modelden Düşük Olan Araçlar Piyasadan Çekilecek

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Bir Kısım Motorlu Araçların Piyasadan Çekilmesine İlişkin Çıkarılan Yasada Değişiklik Yapıldığını ve Daha Önce 1972 Model ve Öncesi Yıllar İçin Geçerli Olan Yasanın, 1987 Model ve Öncesi Olarak Değiştirildiğini Söyledi.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, bir kısım motorlu araçların piyasadan çekilmesine ilişkin çıkarılan yasada değişiklik yapıldığını ve daha önce 1972 model ve öncesi yıllar için geçerli olan yasanın, 1987 model ve öncesi olarak değiştirildiğini söyledi.

Akdoğan, Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgenin tebliğ edildiğini ve yürürlüğe girdiğini belirtti. Akdoğan, söz konusu tebliğin Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından bütün şubelere gönderildiğini belirterek, tebliğdeki değişiklikleri şöyle sıraladı:

"Bir kısım motorlu karayolu taşıtlarının piyasadan çekilmesine ilişkin tebliğde; modeli 1987 ve daha önceki yıllar olan, C2, L2 ve M3 türü yetki belgelerine 31.12.2007 tarihinden önce kaydedilmiş taşıtlar tebliğ kapsamına alınmıştır. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında verilmiş olan, herhangi bir yetki belgesinden 09.11.2007 tarihinden önce kayıtlı bulunan taşıtlar ve diğer taşıtlar için ödenecek miktar yeniden belirlenmiştir. Daha önceki tebliğ ile aradaki fiyat farklarının, adına para tahakkuk eden veya ödenen kişilere de bakanlıkça ödenmesi hükme bağlanmıştır. Sahipleri tarafından hurdaya çıkarılan araçların MKEK Hurda İşletmesi Müdürlüklerine teslim tarihlerinde de düzenleme yapılmıştır." (TB-OÇ-Y) 26.05.2008 17:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title