Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Iğdır, Muş, Bingöl, Kars ve Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenlerle kutladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Iğdır, Muş, Bingöl, Kars ve Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenlerle kutladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

Kentte düzenlenen ilk etkinlikte Bakan Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu ile diğer yetkililer, Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından buradaki tören sona erdi.

Erzurum'daki törenlere Yeni Erzurum Stadı'nda devam edildi.

Burada Vali Öztürk, Kolordu Komutanı Korgeneral Hüsnüoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, vatandaşları selamlayarak gençlerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bastem, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs tarihinin önemini belirterek, Türk gençliğinin ülkenin geleceğinde önemli bir yer edindiğini söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere büyük bir önem verdiğini ifade eden Bastem, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, gençliği, bir millet için önemli bir kuvvet olarak görüyordu. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur ve geleceğin güvencesidir. Atatürk, 'Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir' sözüyle gençliğe özel önem verdiğini vurgulamış, gençlerin eğitim ve bilinçledirilmesine dikkat çekmiştir. O, Türk gençliğe çok güvenmiştir. Bunu her fırsatta uygulayan Atatürk, ülke topraklarının bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle gençlere vermiştir. "

Tören, şiirlerin okunması, halk oyunu gösterileri ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle sona erdi.

-Erzincan-

Erzurum'da Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, 13 Şubat Şehir Stadı'nda devam etti.

Burada Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, vatandaşları selamlayarak, halkın bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin

"Ya İstiklal ya Ölüm" parolasıyla, kurtuluş mücadelesini başlattığı bir gün olduğunu söyledi. Ecevit, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmaya başladığı gündür. Bugün, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde tek vücut olarak ayağa kalktığı ve yeni bir devletin temellerinin atıldığı günün adıdır" diye konuştu.

Törende şiirler okundu, halk oyunları ve öğrenci tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

-Tunceli-

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Tunceli'de de tören düzenlendi.

Atatürk Mahallesi Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlanan tören, Atatürk Stadı'nda sürdü.

Vali Mustafa Taşkesen ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, burada vatandaşları selamlayarak, gençlerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Tören, şiirlerin okunması, geçit töreni ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle sona erdi.

-Iğdır-

Iğdır'da, Vali Amir Çiçek, Garnizon Komutanı ve 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Nevzat Taşdelen ile diğer yetkililer, Atatürk Caddesi'ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Iğdır Belediyesi'nden hiçbir yetkilinin katılmadığı bildirildi.

Dün gece başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden yağmur nedeniyle Şehir Stadyumu'nda yapılması planlanan tören, hava muhalefeti nedeniyle 21 Mayıs'a ertelendi.

-Muş-

Muş'ta, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Muş Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Burada Vali Ali Çınar, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Sefa Vidinlioğlu ile Belediye Başkanı Necmettin Dede vatandaşları selamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk tarihindeki önemini vurguladı.

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Bayraktan, "Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor. Hiçbir kimsenin, hangi amaçla ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeden, vatan sınırları içerisinde ay yıldızlı bayrağımızın altında bir bütün olarak yaşama azim ve kararlılığını göstermek mecburiyetinde olduğumuzu unutmamalıyız" dedi.

Törende gençler tarafından Gençlik Meşalesi yakılırken, program geçit töreni, öğrenci ve sporcular tarafından hazırlanan gösterilerle tamamlandı.

-Bingöl-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Bingöl'de de coşkuyla kutlandı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, Bingöl Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder ve Belediye Başkanı Serdar Atalay vatandaşları selamlayarak, gençlerin bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Tören, okullar arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödül verilmesi, geçit töreni ve öğrencilerin gösterisiyle sona erdi.

-Kars-

Kars'taki törenler Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Şehir Stadyumu'nda devam eden törende, Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş vatandaşları selamlayarak gençlerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Samsun'dan getirilen temsili bayrak, Vali Kara'ya teslim edildi.

Tören, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabının okunmasının ardından resmi geçit töreni, Mehteran Takımı'nın konseri, halk oyunları ve öğrencilerin gösterileriyle tamamlandı.

Bu arada Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Tören, Gaziler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Sarıkamış Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Burada Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törende öğrencilerin gösterileri izleyiciler tarafından beğeniyle takip edilirken, bayrak taşıyan bir öğrencinin baygınlık geçirmesi kısa süreli paniğe neden oldu. Sağlık ekipleri tarafından öğrenciye müdahale edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni gösterilerle sona erdi.

- TUNCELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title