Haberler

1. Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "1970'li yıllarda herkes bilir, dünya güreşinde Balkan güreşi bir ekoldü.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "1970'li yıllarda herkes bilir, dünya güreşinde Balkan güreşi bir ekoldü. Birçok Avrupa ve dünya şampiyonumuz Balkan şampiyonu olamamıştır" dedi.

Kent merkezindeki bir otelde, Yıldırım Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 1. Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası'nın tanıtım toplantısına katılan Musa Aydın, burada yaptığı konuşmada, 24 yıl aradan sonra 23-25 Ekim'de gerçekleştirecekleri şampiyonanın gururunu taşıdıklarını söyledi.

Balkan güreşinin örnek bir güreş olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"1970'li yıllarda herkes bilir, dünya güreşinde Balkan güreşi bir ekoldü. Birçok Avrupa ve dünya şampiyonumuz Balkan şampiyonu olamamıştır. Gerçekten Balkan güreşi dünyada bir örnekti bir ekoldü. Maalesef 1991 yılından beri bu güreş organizasyonu yapılmamaktadır. Biz federasyon olarak bu eksikliği gördük. Sayın belediye başkanımıza arz ettik. Kendisine, '24 yıl oldu Balkan Şampiyonası yapılmadı. Güreş  ata sporumuz. Bu organizasyonun yapılmaması hem Balkan hem de Avrupa güreşi için büyük bir eksikliktir' dedik. Kendisi de 'Maddi manevi her türlü destekte varım, siz organizasyonu gerçekleştirin' yanıtını verdi. İşin en büyük yükünü yani sponsorluğu üstlendi."

Daha önce 11-12 Nisan'da Bursa'da ilk defa Balkan ülkeleri arasında gençler düzeyinde turnuva düzenlediklerini anlatan Aydın, "Orada temennimiz inşallah bu turnuvanın şampiyonaya dönüşürdü ve duamız kabul oldu. Sonuçta 24 yıl aradan sonra şampiyonanın yeniden başlatılmasına vesile olduk. Ata sporumuz olan güreşin dünyadaki en önemli turnuvalarından birisinin bizim ev sahipliğimizde hayat bulacak olmasından dolayı gururluyuz. Bu şampiyona gençlerimizin deneyim kazanması konusunda ciddi katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise Balkanların Türkiye'nin gönül coğrafyasında yer aldığını ve hayatın her alanında olduğu gibi sporda da Türkiye'nin Balkanlara önderlik yaptığını kaydetti.

Yıllardan beri yapılmayan Balkan Güreş Şampiyonası'nın Yıldırım'da düzenlenecek olmasının kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de "Balkan Şampiyonası, dünya güreş sporuna yön veren bir ekol. Bu ekolün yeniden canlandırılmasını sağlayan ve sporun her branşına destek sağlayarak Yıldırım'ı tam olarak bir spor şehrine dönüştüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

23-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya Türkiye, Bosna Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Romanya, Karadağ ve Hırvatistan'dan 184 sporcu katılacak.

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Hakkı Edebali Musa Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title