Haberler

Yamaç Paraşütüyle "Yaza Merhaba" Dediler

Düzce'de yaklaşık 60 yamaç paraşütü pilotu, havada "yaza merhaba" dedi.

Gölyaka ilçesindeki 15 Temmuz Şehitleri Kültür Parkı'nda bir araya gelen TULPAR Sportif Havacılık Kulübü üyeleri, "yaza merhaba" etkinliği düzenledi.

İlçenin bin 80 rakımlık tepesinden uçuş alan üyeler, ilçe semalarında bin 800 metre yükseklikte seyir yaptı.

Kulübün Asbaşkanı Hasan Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yaza merhaba" demek amacıyla kulüp üyelerinin bin 800'lü rakımlara çıktığını söyledi.

Ekinci, "Kulüp üyelerimizle birlikte istişare ederek uçuş izinlerini de alıp burada toplandık. Havada 'yaza merhaba' demek istedik. Özellikle yamaç paraşütünü baz alarak farkındalık oluşturmak amacıyla yaza merhaba dedik." ifadelerini kullandı.

Bölgenin yamaç paraşütü açısından son derece uygun olduğunu vurgulayan Ekinci, "Yaza merhaba derken bölgeyi de deneme şansı yakalamış oluyoruz. Mesire alanı için de burası çok uygun, pilotlar olarak ailelerimizle burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Hava da uçuş için son derece uygun. Doğa harikalarının içerisinde uçuş yapıyoruz. Pilotlarımız çok eğleniyor. Çok güzel bir organizasyon oldu. Kulübümüzün de sezon açılışı oldu. İnşallah yamaç paraşütünün tanıtımı için güzel bir tanıtım olur."

Ekinci, yaklaşık 60 pilotun 3 gün boyunca uçuş yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Hasan Ekinci Gölyaka Düzce Spor Haberler

title