Haberler

Vw'nin ABD'deki Egzoz Emisyon Testi Manipülasyonu

Alman otomotiv markası Volkswagen'in (VW) "EA 189" egzoz sınıfına giren dizel araçlarda emisyon testi manipülasyonu yaptığının ortaya çıkmasının ardından, şirketin gelecekteki istihdam ve satış durumlarının belirsiz olduğu açıklandı.

Alman otomotiv markası Volkswagen'in (VW) "EA 189" egzoz sınıfına giren dizel araçlarda emisyon testi manipülasyonu yaptığının ortaya çıkmasının ardından, şirketin gelecekteki istihdam ve satış durumlarının belirsiz olduğu açıklandı.

VW'den Alman Haber Ajansı DPA'ya şirketin gelecekteki satış ve bağlantılı olarak istihdam durumlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, VW'nin, gelecekte satışlarında bir azalma olması ve dolaylı olarak bunun da üretime ve istihdama yansıması durumlarını hesaba kattığı belirtildi.

Geçici bir istihdam gerilemesinin ortaya çıkması halinde, geçmişte olduğu gibi kısa vardiya sistemine geçilmesinin imkan dahilinde olduğunun kaydedildiği açıklamada, "Şu an için satış ve istihdam durumlarının gelişiminin öngörülemez" olduğu dile getirildi.

Açıklamada ayrıca, VW yönetiminin mevcut kriz durumunda dahi Volkswagen çalışanlarının istihdam durumlarını garantiye almak için her şeyi yaptığı vurgulandı.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı araçlarında yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinde manipülasyon yaptığını ve bu şekilde çevreyi 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. EPA, 482 aracın etkilendiği manipülasyon nedeniyle VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı alınabileceğini duyurmuştu.

Dünya genelinde 11 milyon Jetta, Golf, Beetle, Passat ve Audi A3 model dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiği bildirilmiş, skandalın ardından firmanın Almanya'daki merkezinden bu konudaki zararın karşılanması için 6,5 milyar avroluk bütçe ayrıldığı duyurulmuştu.

VW, 78 yıllık tarihindeki en büyük skandalın ardından yürüttüğü iç soruşturmasında, 10 üst düzey yöneticisinin işine son verirken, firmanın CEO'su Martin Winterkorn'u da istifaya zorlamıştı.

ABD Çevre Koruma Ajansı ve Adalet Bakanlığının, VW skandalıyla ilgili adli soruşturması devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Volkswagen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title