Haberler

Ordu'da üretilen kestane balı birçok ünlü isme gönderiliyor! Kilosu 120 TL

Güncelleme:

Ordu'da kestane balı sezonu üreticiler için çok iyi geçti. Üreticiler kilosunu 120 TL'ye sattıkları balı genellikle ünlü kişilere gönderiyor.

Ordulu bal üreticileri kestane balı sezonunun kendileri açısından çok iyi geçtiğini, ürettikleri balı genellikle ünlü kişilere gönderdiklerini söyledi.

Ordu'nun Fatsa ilçesi İslamdağ Mahallesi'nde arıcılık yapan Abdulkadir Yirmebeşoğlu, "Kestane balı her derde deva. Düzenli tüketimi yapıldığında sağlıklı yaşamın en başındaki ürün geliyor. Vatandaşlarımız da kestane balını çok iyi biliyor ve o yüzden tüketimini gerçekleştiriyor" dedi.

ÜNLÜLERE GÖNDERİLİYOR

Balcı Abdulkadir Yirmebeşoğlu, "Kestane balı sezonu bizim açımızdan çok iyi geçti. Kestane ballarımızın sağımını yaptık, satışını yapmaya başladık. Allah'a binlerce şükür, bizlerin yüzünü bu yıl da güldürdü. Ürettiğimiz balları Fatsa ilçemizden ünlü kişilere gönderiyoruz. Sanatçılara, futbolculara, boksörlere ve güreşçilere. Kestane balının sağlık açısından çok yararlı olduğunu herkes iyi bilir" diye konuştu.

KATKISIZ VE ŞEKERSİZ

Sezonun balcılar açısından iyi geçtiğini ifade eden Yirmebeşoğlu, "Beklediğimiz hasadı kilo bazında yaptık. Bu ballarımızı isteyene kargo ile de Türkiye'nin her yerine hatta yurt dışına bile gönderiyoruz. Kestane balı 40 derde devadır. Kestane balını katkısız ve şekersiz üretiyoruz. Uzun yıl yaşamanın sırlarından biri de kestane balı tüketiminin çok olmasıdır. Kestane balında arıcılar kovanları başına istediklerinden daha fazlasını hasat yaptılar. Bereketli sezon geçirdik ve 120 TL'den kilosunu satıyoruz" şeklinde konuştu.

Karakovan balcılığı da yaptığını ifade eden Yirmibeşoğlu, "Yaylada da arıcılık yapıyoruz. Sağımlarını yaptık ve onu da satıyoruz. Vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli bal yapmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İslamdağ Balcı Fatsa Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title