Haberler

Edirneli romanlar, ciğerin vazgeçilmezi olan acı biberi oynayarak hasat ediyor

Güncelleme:

Edirne'nin meşhur tava ciğerinin can yoldaşı acı biberin hasadında Edirneli roman çiftçiler eğlenceli kültürlerini tarlaya taşıyarak müzisyenler eşliğinde hem oynadılar hem de acı biberin tatlı hasadını gerçekleştirdi.

Tava ciğerinin başkenti Edirne'de ciğerin can yoldaşı Karaağaç acı biberinin hasadı başladı. Hasadı yapan roman çiftçiler eğlenceli ve neşeli kültürlerini biber hasadına yansıtınca biberler şen şakrak toplandı.

Edirneli romanlar, ciğerin vazgeçilmezi olan acı biberi oynayarak hasat ediyor

40 DERECEDE ACI BİBERE TATLI HASAT

Edirne'nin meşhur tava ciğerinin vazgeçilmez garnitürü olarak ciğerin yanında misafirlere sunulan Karaağaç acı biberinin hasadını yapan Karaağaçlı kadınlar, 40 derece hava sıcaklığında acı ama 9/8'lik ezgilerle bir o kadar da tatlı Karaağaç acı biberinin toplanmasında büyük emek harcıyorlar.

Edirneli romanlar, ciğerin vazgeçilmezi olan acı biberi oynayarak hasat ediyor

YILDA 70 TON TÜKETİLİYOR

Karaağaç acı biber üreticisi Tunahan Ule, bu biberin sadece Karaağaç'ta yetiştiğini belirterek, kent genelinde yılda 70 ton acı biber tüketildiğini söyledi.

Edirneli romanlar, ciğerin vazgeçilmezi olan acı biberi oynayarak hasat ediyor

EDİRNE'YE DAVET

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dınar da, "Tavası var ciğeri var yanında da biberi var, abe güzel Edirnem sende daha neleri var" diyerek, vatandaşları Edirne'nin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye davet etti.

Edirneli romanlar, ciğerin vazgeçilmezi olan acı biberi oynayarak hasat ediyor

"HEM OYNARIZ HEM TOPLARIZ"

Karaağaçlı roman çiftçilerde 9/8'lik müzikler eşliğinde hasat yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hem oynuyoruz hem de topluyoruz. Müziği duyunca oynamadan duramıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karaağaç Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (13)

Ahmed25:

Keşke önce size biberi verene şükretseniz. Sonra göbek atsanız.

7
3
yanıtYanıtla
Ilginc:

Ulkede hersey yetisiyorda once engel olan yabanci otlari temizlemek gerekiyor

7
0
yanıtYanıtla
atarabası osman:

yabancı otlar temizlenir sen merak etme abi, otlar otları temizler olmaz ize biraz çapalarsın gider abi

yanıt2
yanıt1
Vatandas:

Baska ziraii isler icin uretilen kimyevi maddeler yabani ot yapiyor, sonra bunlara karsi ayrica gene kimyevi madde satmak icin..Yani dunyada kurulan tezgah baska..

yanıt0
yanıt0
Meksikalı:

Biber işi çingene işi hep bizim burdada böyle

1
5
yanıtYanıtla
KENAN KOMUTAN:

bizim burada da böyle derken :)

yanıt0
yanıt0
anavatanlarını ima etmiş daha ne yapsın:

bazı kaynaklar hindistan der

yanıt0
yanıt0
MEKSİKALI:

Meksika komutanım:)

yanıt0
yanıt0
Ysmn:

Tabi cnm kesin öyledir insanları ne konuma koyuyorsunuz dalgamı geciyorsunuz siz ekmek peşindeler

5
0
yanıtYanıtla
atarabacı osman:

abe bunlar bizim şoparlar değil mi be yaw

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title