Haberler

Temmuz ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemeleri bugün hesaplarda olacak

Güncelleme:

Corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelenin ekonomik tedbirleri kapsamında bir çok uygulamayı hayata geçiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgın sürecinden maddi olarak olumsuz etkilenen vatandaşlar için Nakdi Ücret Desteğine devam ediyor. Temmuz ayı nakdi ücret desteği ödemeleri bugün başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt, ödemelerin banka hesapları ve PTT üzerinden gerçekleşeceğini açıkladı.

IBAN'I OLMAYAN PTT'DEN ALACAK

Bakan Selçuk, yaptığı açıklamada, temmuz ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin bugünden itibaren yapılmaya başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Ücretsiz izne ayrılan işçilerimizin nakdi ücret desteği ödemelerini gerçekleştireceğiz. Ödemeler banka hesapları üzerinden yapılacak. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemeleri ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek."

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs sürecinde işten çıkarmalar yasak olduğu için ücretsiz izne çıkartılan işçilere her ay Nakdi Ücret Desteği ödemesi yapılıyor. Nakdi ücret desteği olarak bilinen ücretsiz izin maaş desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olmakla birlikte 8,93 TL'lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödeniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Koronavirüs PTT Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (6)

Gülsen:

Saka gıbı ama bana 77 tl yatms 1100 tlm nerde acaba????

0
0
yanıtYanıtla
Gülsen:

Saka gıbı ama bana 77 tl yatms 1100 tlm nerde acaba????

0
0
yanıtYanıtla
Dilek:

Ihtiyac almak istiyom

0
0
yanıtYanıtla
Dilek:

Yardim alamadim

0
0
yanıtYanıtla
As:

Tamamda bize neden 863 TL yatmıs muhasebe oyle diyor anlamadim

0
0
yanıtYanıtla
hakan:

paranın değeri kaldı mı diyen yok. çöküşe geçtik.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title