Haberler

    Temiz Enerji İçin 886 Milyar Dolar Yatırım Gerekiyor

    Buenos Aires'te başlayan G20 zirvesinde liderleri ülkelerin yenilenebilir enerji yatırımları ile karbon salınımının da ele alınması da bekleniyor.

    Buenos Aires'te başlayan G20 zirvesinde liderleri ülkelerin yenilenebilir enerji yatırımları ile karbon salınımının da ele alınması da bekleniyor. Enerji ve İklim İzleme Raporu'nda G20 ülkelerinin enerji sektörüne yılda 886 milyar dolar yatırım yapması gerektiği ifade edilmişti.

    Buenos Aires'te başlayan G20 zirvesinde liderleri ülkelerin yenilenebilir enerji yatırımları ile karbon salınımının da ele alınması da bekleniyor. Zirve ABD ve Çin arasındaki anlaşmazlık nedeniyle sonuç bildirgesi yayımlanamayan son Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısının ardından düzenleniyor. Ülkelerin düşük karbon performanslarına göre değerlendirilip sıralandığı "Enerji ve İklim İzleme Raporu"nda Fransa, Almanya ve İngiltere'nin yenilenebilir enerji yatırımları performansına ile dikkat çekilmişti. Türkiye'nin bu alanda gerçekleştirdiği yatırımlar sonucu geçen yıl 3 sıra yukarı yükselerek 15'inci olduğu raporda vurgulandı. Rapora göre, Paris iklim hedeflerinin gerçekleştirilmesi için G20 ülkelerinin enerji sektörüne yılda 886 milyar dolar yatırım yapılması gerekiyor. Çin 2017 yılında yenilenebilir enerjide yıllık 132,6 milyar dolarlık yatırımla başı çekti. ABD, 56,9 milyar dolarda kaldı.

    Rapora göre birkaç gelişmekte olan ülke de dahil olmak üzere, çoğu G20 ülkesi son bir yıl içinde düşük karbonlu enerji yatırım şartlarını iyileştirdi. Buna rağmen, Paris iklim hedeflerinin gerçekleştirilmesi için daha fazla yenilenebilir enerji yatırımı gerekiyor. Ayrıca, G20 ülkelerinin yenilenebilir enerji yatırımları ortamının iyileştirilmesi için daha iddialı, istikralı ve saydam uzun vadeli stratejiler geliştirmesi ve uygulamaya geçirmesi gerekiyor. Raporda ayrıca, yenilenebilir enerji sektörünün büyümesi Paris Anlaşması'nın iklim hedeflerinin tutturulmasında hayati bir role sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

    Rapora göre, Fransa listede iki sıra yükselip başa geçerken, Almanya ve Birleşik Krallık sırasıyla iki ve üç numaraya yerleşirken, uzun dönemli yatırımlar ve güneş ve rüzgar çiftliklerini de içeren karmaşık projeler için en temel kıstas olan en iyi politikaları ve piyasa ortamını, bu listenin başındaki üç ülke sağlıyor. Brezilya'nın son bir yıl içinde, özellikle ek güneş fotovoltaik kurulu gücünü arttırdığına dikkat çekilirken, aynı zamanda, güneş kurulu gücü Hindistan, Türkiye ve Çin gibi diğer gelişmekte olan ekonomilerde de aynı şekilde büyümeye devam ettiği kaydedildi.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title