Haberler

    Dünyanın İlk İnternet Sitesini Görmüş Müydünüz?

    Güncelleme:

    İsviçre'de bulunan parçacık fizik laboratuvarı CERN, dünyanın ilk internet sitesini tekrar yayına aldı. İşte dünyanın ilk internet sitesi.

    "Günümüz internet çağı." bu sözü tahminen yüzlerce kez duymuşsunuzdur. Bu çağın ilk adımları ise bundan yaklaşık 20 yıl önce atılmaya başlanmış. O günden bugüne kadar ise tahmin edebileceğiniz gibi milyonlar hatta milyarlarca internet sitesi oluşturulmuş ve tarihteki yerini almıştır. Ancak bunların ilki bundan tam 20 yıl önce yayına alınmış ve kapanmıştı. İsviçre'de bulunan parçacık fizik laboratuvarı CERN ise bu internet sitesini geçtiğimiz gün internetin 20. yılı şerefine tekrar yayına aldı.

    Hala orijinalliğini koruyan bu internet sitesi insanlara World Wide Web (W3) hakkındaki temel bilgileri sunmak için hazırlanmış. Times New Roman yazı tipinin kullanıldığı internet sitesi sadece yazılar ve linklerden oluşuyor. Bundan 20 yıl önce oluşturulan ve şimdi tekrar yayına alınan internet sitesine bakmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    İsviçre Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title