Haberler

    CIA Köstebeğinin Kullandığı Hizmete Son Verildi!

    Tüm dünyanın ayağa kalmasına sebep olan eski CIA ajanı Snowden, Amerikan Savunma Bakanlığı'nın kirli çamaşırlarını ortaya dökünce konu ile alakasız pek...

    Burçin Aygün - - NSA'in tüm Amerikan vatandaşlarının dijital veri ve sesli görüşmelerini kayıt aldığını ortaya çıkartan eski CIA ajanı Edward Snowden'ın macerası devam ediyor. Kısa bir süre önce Snowden'in kullandığı iddia edilen özel güvenlikli e-posta hizmeti Lavabit ise bu kaostan nasibini alanlar arasına katıldı. Web tabanlı ücretsiz pek çok servisin aksine, yüzde yüz güvenlik ve mahremiyet garantisi veren bu e-posta sistemi, şirketin sahibi Ladar Levison'ın yaptığı bir duyuru ile birlikte kapatıldı!

    Snowden'in gizli bilgilerinin kayıtlı olduğu düşünülen Lavabit, iddianın hemen ardından Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından mercek altına alınmıştı. Levision'da açıklamasında bu duruma gönderme yaparak, "Amerikan halkına karşı suç işleyen bir planın parçası olacak, ya da on yılı bulan emeğin getirisi bu işe son verecektim," diyor. Kararlı bir duruş sergileyerek Lavabit'in fişini çeken kurucu, istemeden de olsa ardında 350 bin kişilik kullanıcı kitlesini bırakmış oldu.

    Geçtiğimiz ay Moskova'da yapılan basın konferansı için CIA'in köstebeği tarafından Lavabit üzerinden yollandığı söylenen davetiyeler, böylece koskoca bir sistemin de ortadan kalkmasına sebep oldu. Ladar Levison ise duyurusunda, çoktan ilgili yasaya karşı harekete geçtiğini, gerekli evrakları hazırladığını söylerken, mühim bir ekleme daha yapıyor. E-posta servisinin sahibine göre, her bir Amerikan vatandaşı kullandığı herhangi bir hizmet için mutlaka şüpheye düşmeli ve dikkatli olmalı.

    Snowden krizinin patladığı Guardian gazetisinin editörlerinden Spencer Ackerman' da, aynı saatlerde benzeri bir yazı yayımladı. Editör makalesinde, NSA'in Yahoo gibi pek çok büyük şirketten güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmalarını ve müşterilerin hesaplarına erişim izni talep ettiğini yineliyor. Yahoo bu isteğe yanıt vermediği için çeşitli makhemelerce birden fazla kez uyarı da almış. Ackerman son olarak, çoğu dünya markasının bu talep karşısında çaresiz kalarak kullanıcılarının bilgilerini teslim ettiğini ve direnen şirketlerin sayısının azlığını dile getiriyor.

    Burçin Aygün - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title