Haberler

Tek yumruğuyla Türkiye şampiyonu oldu

Güncelleme:

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Azra Ocak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu'nun şans eseri görmesiyle Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Azra Ocak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu'nun şans eseri görmesiyle Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Mehmet Akif Ersoy 6. sınıf öğrencisi Azra Ocak, heves ettiği muay thai dövüş sporunda ilçesine ve ailesine Türkiye şampiyonluğunu getirdi. Yaklaşık 6 yıldır spor dallarıyla uğraşan minik Azra, Antalya'da düzenlenen muay thai yarışmasında 3. defa Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Şampiyonu Azra Ocak, "Önce kum torbalarına vurarak bu spora başladım. Daha sonra derecelerim arttı. Antalya'da düzenlenen yarışmalarda iki defa üçüncü ve daha sonra birinci oldum. Daha sonra Erzincan, Çanakkale'de düzenlenen yarışmalarda tekrar Türkiye şampiyonu oldum. Bence hiçbir zaman imkansızlık diye bir şey yoktur. Yaşıtlarım hiçbir zaman spordan korkmasın, aksine sporu sevmelerini istiyorum" dedi.

Ünye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Kenan Balcıoğlu, "Azra çok küçük yaşlarda spora başladı. Azra kendisini geliştirerek ilk müsabakasında Türkiye üçüncülüğü elde etti. Tabii bu kolay bir başarı değil. Yine ikinci yılında Türkiye üçüncülüğü, üçüncü yılında ise Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Gelecek vaat eden ve çok çalışkan bir sporcumuz. Azra'nın önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonluğu için gelecek vaat edecek bir yapıda olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

"Tek başıma çalışıyorum demesi yüreğimde kıvılcım oluşturdu"

Azra'yı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünde tek başına bir odada kum torbasına vurmasıyla keşfedip onu bu spora kazandıran Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu, "Zaman zaman tesislerimizi hijyen konusunda teftiş ederken muay thai salonumuzda bir ses duydum. Bu ses nereden geliyor diye bakayım derken, sporcumuz Azra'nın tek başına kum torbasıyla çalıştığını gördüm. Ben de onun yüreğine dokunmak adına küçük bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisi okul olmadığı zamanlarda buraya tek başına gelerek çalıştığını söyleyince benim o anda yüreğimde ufak bir kıvılcım meydana geldi. O anda bu çocuğumuz heyecanlı bir şekilde o çalışmalarını gördükten sonra girdiği yarışmalarda ilçemize ve ilimize başarılar getirdi. İnşallah Türkiye başarılarından sonra dünya başarılarını da görürüz" şeklinde konuştu.

Aynı kurumda personel olarak çalışan baba Recep Ocak ise, "Müdürümüz salonları gezerken kızıma denk gelmiş. Bu duruma bizler de sevindik. Azra'nın hocasını dinlemesi, sporu sevmesi onun başarılarına yol açtı. Okulda not ortalamaları da gayet yüksek. İnşallah daha başarılı olur" ifadelerini kullandı.

Anne Arzu Ocak ise, "Kızım çok azimli ve istekli olarak sporlarına devam ediyor. Biz de ailesi olarak ona destek çıkıyoruz. İleride çok başarılı olacaktır. Aileler mutlaka çocuklarını spora yönlendirsinler. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Ünye Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title