Haberler

Türk tekvandosunun hedefi, olimpiyat madalyası sayısını Paris'te ANTALYA - Türk tekvandosunun hedefi olimpiyat madalyası sayısını Paris'te artırmak.

Güncelleme:

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, hayata geçirecekleri projelerle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda daha başarılı sonuçlara ulaşmak istediklerini söyledi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, hayata geçirecekleri projelerle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda daha başarılı sonuçlara ulaşmak istediklerini söyledi.

Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da düzenlenen 9. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nın en önemli özelliğinin 2024 Paris Olimpiyatları'na puan vermesi olduğunu ifade etti. Organizasyona dünyanın birçok ülkesinden milli takımların ilgi gösterdiğini belirten Şahin, turnuvada 49 ülkeden 1200'e yakın sporcunun mücadele verdiğini aktardı.

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türk tekvandocuların daha iyi puanlar alacağına inandığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Türk tekvandosu 6 olimpiyatta madalya almış çok başarılı bir federasyon. Kota sayımızın az olmasına rağmen Tokyo Olimpiyatları'nı toplam 4 madalyayla tamamladık. Bu madalyaların ikisini paralimpik oyunlarda kazandık ve geleneğimize bir yenisini ekledik. Hedefimiz daha başarılı olmak, 2024 Paris Olimpiyatları'na daha iyi hazırlanmak. Projelerimiz var. Daha genç sporcular, daha farklı bir şekilde çalışmalarla inşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda daha başarılı olacağımıza inanıyorum."

"Altyapımızı geliştirmeye devam edeceğiz"

Metin Şahin, tekvandoda sporcu sayısının 600 bini geçtiğini bildirerek, bunun kendileri için ayrıca gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Geçen yılki başarılarını daha da artırmak istediklerine işaret eden Şahin "2021 evet başarılı geçti ama 2022, 2023 ve 2024 yılları da çok önemli. Daha da başarılı olacağız. Altyapımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Kulüplerimize omuzlayacağız. Yapacağımız eğitim ve gelişim seminerleriyle hem sporcular hem antrenörler için daha diri, daha hızlı başarıya uzanmaya devam edeceğiz. Türk tekvandosu başarılarını devam ettirecek. Halkımız bizi izlesin." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na tekvando sporuna katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Spor

Metin Şahin Paris Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title