Haberler

    'Süper Lig Bundesliga'ya Çok Benziyor'

    Geride kalan yılda ABD'de bir hastaya kök hücre bağışı yaptı. O hastaya umut verdi, hayat oldu. Ardından FIFA Fair Play ödülünü kazandı. Lennart Thy Haber Global'den Yağız Sabuncuoğlu'nun konuğu oldu. Süper Lig ile Bundesliga'yı kıyasladı.

    Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcu Lennart Thy, aldığı FIFA Fair Play Ödülü'nü, Erzurum'u ve Galatasaray'ın Schalke'yle karşılaşacağı mücadeleyi yorumladı.
    'Süper Lig Bundesliga'ya çok benziyor'
    "Kariyerim boyunca Bundesliga'da birkaç maç oynadım. Genellikle Bundesliga 2'deydim. Süper Lig Bundeslıga'ya çok benziyor. Burada da çok büyük takımlar var. Türkiye'de taktiğe dayalı bir futbol yok. Genellikle duygular ön planda. Çok zor bir lig ve çok fazla şey yapmak zorundasın. Burada oynamaktan büyük keyif alıyorum"
    Lennart Thy, Erzurum'da en sevdiği şeyin "yöresel yemekler" olduğunu söyledi.
    "Erzurum'da yemekler ve restoranlar muhteşem. Şehirdeki insanlar arkadaş canlısı, açık görüşlü, aklınıza gelebilecek her şey sizin için... Ne isterseniz... Takımdaki arkadaşlık da çok iyi. Buraya gelmeden havanın çok soğuk olacağını duydum. Fakat bu durum benim için problem değil. Havası Almanya'ya benziyor.'
    "Sahaya çıktığımda her şeyi unutuyorum" dedi. Futbolun onun için vazgeçilmez bir şey olduğunu söyledi.  Şu anda kariyerimin tam olarak ortasındayım. Bir üst seviyeye çıkmak için çok çalışıyorum. Sahaya çıktığımda elimden gelenin en iyisini yapmak için buradayım."
    Süper Lig'i bildiğini ama Erzurumspor'a transfer olmadan önce çok fazla izlemediğini söyledi.
    "Şu ana dek 5 maçta forma giydim. Süper Lig'i çok fazla izleme fırsatı bulamadım. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nde izlemiştim. Şu anda tamamen Erzurumspor'a odaklanmış durumdayım"
    Thy, Schalke - Galatasaray eşleşmesini de değerlendirdi.
    "Schalke şu anda çok kötü durumda. İyi oynamıyorlar. Bundesliga'da henüz kazanamadılar. Bu çok ilginç bir durum. Galatasaray'ın stadını deneyimledim. Taraftarlar takımlarını çok seviyor. Sürekli arkasındalar ve destek veriyorlar. Schalke için iki maç da çok zor geçecek. Benim düşüncem bu yönde. Geçen sezon çok iyilerdi. Kompakt bir takımdı. Almanya için tabii ki çok daha iyi bir geri dönüş yapmalarını istiyorum."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Galatasaray Lennart Thy Bundesliga Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title