Haberler

Skolyoz Hastası 16 Yaşındaki Yalçınkaya, Milli Takıma Seçildi

Güncelleme:

Skolyoz hastası olan 16 yaşındaki Binnur Yalçınkaya, Para Masa Tenisi Mili Takımı'na seçildi. Yalçınkaya, aynı formuna dönememekten korktuğunu ancak ailesinin destek olduğunu söyledi. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istediğini belirten Yalçınkaya, milli takımda başarılı olmak için çalışacağını ifade etti.

Skolyoz hastası olan 16 yaşındaki Yalçınkaya, milli takıma seçildi

Yalçınkaya: Bir daha yine aynı formuma dönemezsem ve spor yapamam diye çok korktum

"Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim"

Ercan ATA - Alper ŞAŞMAZ / ANKARA, - Skolyoz hastası olan ve sırtında 19 platin bulunan 16 yaşındaki Binnur Yalçınkaya, Para Masa Tenisi Mili Takımı'na seçildi. Yalçınkaya, yaşadığı süreçte aynı formuna dönemeyeceği için çok korktuğunu ancak ailesinin kendisine çok destek olduğunu söyledi.

Para Masa Tenisi'nde Türkiye şampiyonluğu elde eden milli sporcu Binnur Yalçınkaya'nın hayatı 14 yaşında değişti. Skolyoz hastası (omurga eğriliği) olduğunu öğrenen milli sporcuya 2021 yılında 19 platin takıldı. Doktorların spor yapmasaydın daha kötü olurdun dediği Binnur Yalçınkaya, yeniden gönül verdiği spora dönememekten çok korktuğunu ifade etti. Para Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda Lüleburgaz Zirve GSK ile 8'inci Klas Kadınlar müsabakasında şampiyon olan 16 yaşındaki Yalçınkaya, Para Masa Tenisi Mili Takımı kadrosuna çağırıldı. Yalçınkaya, hastalığı, kariyeri ve hedeflerine ilişkin Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Yaşadığı süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Yalçınkaya, ameliyat sürecinde ve sonrasında çok zorlandığını ifade ederek, "Ameliyat olana kadar masa tenisini hiç bırakmadım. Ameliyat olduktan sonra masa tenisine 4 ay ara verdim. Ailemin desteğiyle tekrar spora başladım. Şu an benim için çok sıkıntısı yok ama yine ağrılarım oluyor. Bir daha yine aynı formuma dönemezsem diye çok korktum ama ailem bana çok destek oldu" diye konuştu.

Milli takım kadrosuna çağırılmasını değerlendiren Yalçınkaya, "Çok mutlu hissediyorum. Çok gurur verici. Çok fazla çalıştım, İnşallah daha iyi olacağım ve milli takımda ülkemizi temsil edeceğim. Masa tenisi üzerine çok uğraştım, çok antrenman yaptım. O nedenle çok mutluyum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title