Haberler

Saracoğlu'nda Kritik Randevu

Güncelleme:

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki üçüncü maçında Romanya ile karşılaşacak.

(A) Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'ndaki üçüncü maçında İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek. Müsabakada Webb'in yardımcılıklarını Michael Mullarkey ve Darren Cann yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Andre Marriner. Star TV ekranlarından yayınlanacak mücadeleyi, Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla an be an takip edebilirsiniz. Dilerseniz twitter üzerinden yaptığınız yorumların sonuna #sporxcanli etiketini koyarak, görüşlerinizin canlı anlatım sayfasında yer almasını sağlayabilirsiniz. ROMANYA 6 PUAN İLE GELİYOR Türkiye, gruptaki ilk maçında deplasmanda Hollanda'ya 2-0 yenilirken, ikinci maçında İstanbul'da Estonya'yı 3-0 mağlup etti. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, 3 puan ve gol averajıyla 4. sırada bulunuyor. Romanya ise ilk maçında deplasmanda Estonya'yı 2-0 mağlup etti, ikinci maçında kendi evinde Andorra'yı 4-0 yendi. Teknik direktör Victor Piturca yönetimindeki Rumenler, ilk iki maçlar sonrası 6 puan ve gol averajıyla Hollanda'nın önünde liderlik koltuğunda oturuyor. 10 OYUNCU YURTDIŞINDAN A Milli takımımızın rakibi Romanya'nın 25 kişilik aday kadrosunda 10 oyuncusu ülke dışından forma giyiyor. Takım kaptanı Rat Shakhtar Donetsk, eski Galatasaraylı Tamas West Bromwich Albion, kaleci Partilimon M.City (yedek kalecisi), Dorin Goian İtalya Serie B'de Spezia, Orta saha oyuncularından Lazar PAOK'ta, Cosic Rostov'da, Gabriel Torje İspanya'da Granada, forvet oyuncuları Mutu Ajaccio, Marica Almanya'da Schalke 04 ve Stancu ülkemizde Orduspor forması giyiyor. Romanya takımında en çok oyuncu Steaua Bükreş'ten gelirken (9 oyuncu) özellikle savunma hattının Romanya ligi oyuncularından, hücum hattının yurtdışında oynayan oyunculardan kurulu olduğu gözleniyor. Takımın yaş ortalaması 26,1 olurken en yaşlı isim 33 yaşındaki Adrian Mutu, en tecrübeli isim ise 84 maç ile kaptan Rat oldu. Kadroda sezon başında Fenerbahçe'nin elediği Vaslui ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi olan Cluj takımlarından hiçbir oyuncu yer almıyor. MUHTEMEL 11'LER TÜRKİYE Volkan

Gökhan

Semih

Ömer

Hasan Ali

Mehmet Topal

Emre

Sercan

Arda

Umut

Burak(Mevlüt) ROMANYA Tataruşanu

Tamas

Goian

Chiriches

Razvan Rat

Bourceanu

Lazar

Cociş

Torje

Mutu

Bogdan Stancu SAAT: 20.30

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Howard Webb

YAYIN: Star TV & Sporx Canlı Anlatım BURAK YILMAZ ŞOKU Romanya maçından önce ay-yıldızlılar'a Burak Yılmaz'dan kötü bir haber geldi. Takımın yaptığı son antrenmanda da fizyoterapistlerle birlikte çalışan Burak'ın durumunun belirsiz olduğu ancak maçta oynamasının çok zor olduğu belirtildi. Golcü futbolcuyu riske etmek istemeyen Abdulah Avcı'nın Burak'ın yerine Mevlüt Erdinç'e şans verebileceği belirtildi. AVCI 'İNAN'MIYOR Milli Takımın grubun ilk iki maçına damga vuran ve Romanya maçı öncesi de en önemli soru işareti haline gelen Selçuk İnan konusunda A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı karşılaşmaya kısa bir süre kala son kararını verdi... Romanya maçında ilk 11'de şans vereceği oyuncularla ilk taktik çalışmasını çarşamba akşamı basına kapalı antrenmanda gerçekleştiren Avcı'nın Galatasaraylı futbolcuyu ilk 11'de yer vermemesi dikkat çekti. Genç teknik adamın orta sahada Mehmet Topal, Emre ve Arda Turan üçlüsünde vazgeçmemesi bekleniyor. ROMANYA KARNESİ ZAYIF Milli Takımımızın tarihteki ilk rakibi Romanya, aynı zamanda bugüne kadar en çok maç yaptığımız takım unvanını da taşıyor. Romanya ile rekabetimiz ise 26 Ekim 1923 günü, Cumhuriyetin ilanından üç gün önce İstanbul'da oynanan ve 2-2 biten maçla başladı. A Milli Takımımız, Romanya karşısında 15'i özel karşılaşma olan toplam 23 müsabakada 5 galibiyet alırken, Romanya ise 12 galibiyet aldı. 6 karşılaşma ise berabere bitti.

Kaynak: Sporx.com / Spor

Abdullah Avcı Burak Yılmaz Romanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title