Haberler

Kanocular Olimpiyatlara Yusufeli'nde Hazırlanıyor

Güncelleme:

Yusufeli'ndeki Türkiye Olimpiyat Merkezinde kanocular, Türkiye'nin ilk yapay kano parkurunda olimpiyatlara hazırlanıyor.

Yusufeli ilçesindeki Türkiye Olimpiyat Merkezi'nde kanocular, Türkiye'nin ilk yapay kano parkurunda olimpiyatlara hazırlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, yapay kano parkurunda yapılan antrenmanları izledi.

Yusufeli kano parkurunun, Türkiye'deki 19 olimpiyat hazırlık merkezinden biri olduğunu belirten Yetim, "Yusufeli ilçemizde bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi, akarsu kano slalom dalında sporcuların uluslararası müsabakalara ve olimpiyatlara hazırlanmaları konusunda faaliyet göstermektedir. Bu bağlamda öğrenim dışındaki bütün zamanlarını hazırlık merkezinde geçiren sporcuların, gerek spor gerekse kültürel ve sosyal çalışmalarla çok yönlü eğitimleri sağlanmaktadır" dedi.

Çarşamba günleri hariç her gün kano antrenmanlarının yapıldığını ifade eden Yetim, bir yabancı, 2 yerli antrenörle çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yetim, sporcu eğitim merkezinde yatılı olarak eğitim gören 12 sporcu olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Okullar arası nakil problemi çözüldüğünde bu sayı daha fazla olacak. 2016 ve 2020 yaz olimpiyatlarında bu çocuklardan ciddi anlamda derece bekliyoruz. Bütün çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor. İlçemizde Türkiye'deki ilk yapay kano parkuru da var. Burası eğitim merkezimize çok yakın olduğu için belediyemizin desteğiyle böyle bir parkur oluşturduk. Sporcularımız burada çalışıyor. Yerel idarelerden ciddi destek alıyoruz. Sayın Valimiz başta olmak üzere kaymakamımız, belediye başkanımız bize ciddi destek oluyor."

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi akarsu kano slalom antrenörü Orhan Turan Emniyet de gençleri 2020 Olimpiyat Oyunları'na hazırladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Önümüzde Avustralya'da U23 Dünya Gençler Şampiyonası var. 3 sporcumuz aday milli takım kadrosu kampından yeni geldi. Burada aerobik ve anaerobik antrenmanlarla sporcularımızı hazırlıyoruz. Kondisyon ve koordinasyon tesislerimiz var. Gerek salon, gerekse saha antrenmanları olarak hazırlanıyoruz. Antrenmanlarımız sabah koşularıyla başlıyor. Her sabah 45 dakikaya yakın sabah koşumuz var. Öğlen sonrası 45 dakikaya yakın su antrenmanımız var. Haftanın 3 günü ağırlık antrenmanımız var."

Türkiye Kano Federasyonu A Milli Sporcusu Uğur Polat ise zor şartlar altında çalıştıklarını ifade ederek, "Kano zorluk derecesi yüksek bir spor. Adrenalini yüksek. Kimi zaman eğlenceli, kimi zaman da zor bir spor. Elimizden geldiği kadar ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeye çalışıyoruz. Son iki yılda Türkiye'yi kota olarak bayağı bir aşağıya çektik. Destek verildiği süreceği olimpiyatlarda ismimizi yazdırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

-yusufeli

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title