Haberler

İliç Piyangosu

Avusturya Kulübü, İliç'e G.saray'dan Aldığının İki Katı Olan 900 Bin Euro Teklif Edip Prensipte El Sıkıştı. G.saray da 2.2 Milyon Dolara Bonservisini Aldığı Sırp Futbolcu İçin En Az 2.5 Milyon Euro İsteyecek.

Avusturya kulübü, İliç’e G.Saray’dan aldığının iki katı olan 900 bin Euro teklif edip prensipte el sıkıştı. G.Saray da 2.2 milyon dolara bonservisini aldığı Sırp futbolcu için en az 2.5 milyon Euro isteyecek.

GALATASARAY’da asist de yaptı, golünü de attı... Yabancılar arasında belki de G.Saray’a en faydalı isim Sasa İliç oldu. İlk geldiği sezon 12, bu yıl da tam 10 gol attı. Ama buna rağmen G.Saray Yönetiminin en çok eleştirdiği isimdi. Şimdi Galatasaray’a İliç piyangosu vurdu. Yönetim ile sezon ortasından bu yana para konusunda uzlaşamayan İliç, G.Saray ile iplerini koparmaya hazırlanırken, sarı kırmızılı kulübe de kazandıracak. Avusturya’da büyük hamle yapan Red Bull Salzburg, Sırp yıldıza talip oldu ve transferi için düğmeye bastı.

Erciyes maçında kırmızı kart gördüğü için başkan yardımcısı Adnan Polat’ın "İliç G.Saray’a ihanet etti.

Kazanıp kazandıracak

Bunun cezasını çekecek" açıklamasının ardından Erik Gerets tarafından ilk 11’de şans verilmeyen İliç, menajeri ile temasa geçip, "Burada ne yapsam yaranamıyorum" diyerek kendisine gelen teklifleri değerlendirmesini istedi. Bunun üzerine harekete geçen menajeri Red Bull Salzburg ile el sıkıştı. İliç’in G.Saray’dan aldığı paranın neredeyse 2 katına yakın yani 900 bin Euro’ya Avusturya ekibinin teklifini kabul ettiği ifade edildi. Salzburg idarecilerinin de "Biz G.Saray ile anlaşmaya hazırız. İşin o kısmı bize ait. Bu sorunu rahatlıkla çözeriz" dedikleri öğrenildi. G.Saray’ın ise bonservisini 2 milyon 200 bin dolara aldığı ancak şimdi gözden çıkardığı İliç için 2.5 milyon Euro’luk bonservis bedeli ödenmesi halinde bu transfere onay vereceği öğrenildi.

Salzburg çıkışta

Ünlü enerji içeceği Red Bull’un Salzburg takımına sponsor olmasıyla birçok ünlü ismi kadrosuna katan Salzburg’un İliç’in transferini de bitirdiği Avusturya’da konuşulmaya başlandı. Ünlü İtalyan teknik adam Giovanni Trapottoni ile Alman Lothar Mattheus’un başında olduğu Salzburg’da Thomas Linke, Alexander Zickler, Peter Lokvenc ve Japon Milli Takımı’nda oynayan Brezilya asıllı Alex gibi birçok yıldız oyuncu bulunuyor. Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz’in takımı satın almasının ardından büyük bir çıkışa geçen Salzburg, bu sezon ligde açık ara şampiyon oldu. Bu arada G.Saray’ın 1 yıllık anlaşma yapılan Japon Junichi İnamoto ile kesin olarak devam etmeme kararı aldığı da öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title