Haberler

En iyi ligler belli oldu, Süper Lig'in değeri gün geçtikçe eriyor

Güncelleme:

FFHS (Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu), 2011-2020 yılları arasında dünyanın en iyi liglerini puanlarıyla sıraladı. Avrupa'ya göndereceğimiz takım sayısının düşme ihtimalinin yanı sıra Spor Toto Süper Lig'in de değer kaybetmesi, Türk futbolu için tehlike çanlarının ne kadar ciddi çaldığını gösterdi. Listede daha düşük kaliteli Ekvador, Meksika, Kolombiya gibi liglerin gerisinde kaldık!..

Son 10 yılda Türk futbolu çok büyük derecede eridi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistik Federasyonu'nun açıkladığı listede Spor Toto Süper Lig 18. sırada yer aldı. 2011 yılında açıklanan sıralamada 8. sırada yalan ligimiz, tam 10 basamak geriledi. Listede Kolombiya, Meksika, Ekvador gibi daha düşük kaliteli liglerin gerisinde kalmamız, önlenemez bir çöküşe doğru gitmekte.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE SON KATILIM

Bu sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderemeyeceğiz. Artık ligin şampiyonu da ön eleme oynamak zorunda. Avrupa sıralamasında günden güne eriyen Türk kulüpleri, UEFA Avrupa Ligi'ne de daha az takım gönderme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu sebeple önümüzdeki sezondan itibaren Türk takımlarının Avrupa'da önemli başarılar etmesi gerekiyor

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500

Yorumlar (11)

feneresyon:

şaibenin merkezi olmuşuz çeteler yünetiyor ne bekliyorsunuz

12
1
yanıtYanıtla
beytullah:

2011 yılında şikecileri küme düşürürsek ligin marka değeri düşer diyenler şimdi neredeler. . .

7
4
yanıtYanıtla
Hayhay:

Zaten 10 yıldır Fenerbahçe Avrupa’ya gidemediği için ülke puanı bu kadar geriledi

yanıt0
yanıt0
MUSTAFA:

BİLİÇ İNDE DEDİĞİ GİBİ TEK HEDEFİ FB Yİ YENMEK OLAN LİGTEN HİÇ BİŞEY OLMAZ.

5
2
yanıtYanıtla
KARTAL:

LİGİN LİDERİNDEN HABER YAPMAYIN MİLLİ MAÇI 2 HABERLE GEÇİŞTİRİN ANCAK RENKLİ SEVİCİLİĞİ YAPIN SONRA LİGİN DEĞERİ DÜŞÜYOR DEYİN.

4
3
yanıtYanıtla
ASDKJHKh:

TÜRK FUTBOLUNUN GERİLEMESİNDEKİ EN BÜYÜK ETKEN GS LOBİSİ VE HAKEMLERDİR.

4
2
yanıtYanıtla
gs:

tff başkanı tırabzonun kupasını çalan adam senin gibiler onların neyi oluyor sen döşön

yanıt3
yanıt3
ld:

ya su süper lıg dedıklerı avrupada en alt kademe olur neyın superı değerı nedır ne vermıs turk futboluna ne katma değer katmıs koca br sıfır guldurmeyın ınsanları kendınıze

3
1
yanıtYanıtla
Geronimo:

Bunun en büyük sorumlusu 3 büyükleri koruyup kollayıp futbolda etik dışı planları hasır altı eden federasyondur.Bir Beşiktaşlı olarak derhal tüm anadolu kulüplerinin haklarının koruması taraftarıyım bu arada şike benzeri suçlarda da en ağır yaptırımlar getirilmelidir.

2
0
yanıtYanıtla
Armağan:

Her kanalda marka değeri diyip atıp tutan yağdanlıklara okutmalı bu haberi al sana marka değeri??

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title