Haberler

Dünya Halter Şampiyonası Başlıyor

Göksel YAPAR / ANTALYA,(DHA) DÜNYA Halter Şampiyonası, 88 ülkeden 800 haltercinin katılımıyla yarın Antalya'da başlayacak.

Göksel YAPAR / ANTALYA,(DHA)

DÜNYA Halter Şampiyonası, 88 ülkeden 800 haltercinin katılımıyla yarın Antalya'da başlayacak.

Expo Center'da 16-27 Eylül'de yapılacak şampiyonanın bugüne kadarki en yüksek ülke ve sporcu katılımıyla gerçekleşeceği bildirildi. TRT 3'ün canlı vereceği, yayın haklarını sattığı Eurosport aracılığıyla dünyanın birçok ülkesinde canlı izlenebilecek şampiyona, saat 17.00'deki açılış seremonisiyle başlayacak. Girişlerin ücretsiz olduğu şampiyona için 3000 kişilik seyirci alanı oluşturuldu.

Konuk haltercilerin kaldığı Topkapı Palace Hotel'de öğleden sonra basın toplantısı düzenleyen Halter Federasyonu Genel Sekreteri Zeki Öztürk, 800 sporcuyla 400 antrenör ve idarecinin Antalya'da buluştuğunu söyledi. Gelecek yıl yapılacak şampiyonanın ev sahipliğini yapacağı Fransa'nın halter federasyonunun yetkililerinin organizasyonlarını örnek almaya geldiğini belirten Öztürk, yaklaşık 10 aydır bu şampiyonaya hazırlanan sporcularımızdan altın ve gümüş madalyalar beklediklerini söyledi. Öztürk, Dünya Basketbol Şampiyonası'na gösterilen ilginin kendi şampiyonalarına da göstermelerini beklediklerini vurguladı.

"HALTERE KATKINIZ FAZLA"

Halter sporunun en önemli ülkelerinden biri olan Türkiye'nin düzenlediği organizasyonlardan her defasında memnun kaldıklarını belirten Uluslararası Halter Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Aniko Nemetph Mora, "Türkiye'nin halter sporuna yaptığı katkısı fazla" dedi.

İŞTE SPORCULARIMIZ

Şampiyonaya milli takımı 48 kilo bayanlarda Nurcan Talay, Sibel Özkan, 53 kilo bayanlarda Ayşegül Çoban, Aylin Daşdelen, 58 kilo bayanlarda Bediha Tunadağı, 63 kilo bayanlarda Sibel Şimşek, +75 bayanlarda Ümmühan Acar, 56 kilo erkeklerde Gökhan Kılıç, 62 kilo erkeklerde Erol Bilgin ve Bünyamin Sezer, 69 kilo erkeklerde Ekrem Celil, Mete Binay, 77 kilo erkeklerde Semih Yağcı, 94 kilo erkeklerde Resul Elvan ve 85 kilo erkeklerde İzzet İnce'nin oluşturduğu açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title