Haberler

"Bütün Michealler Gelse"

Güncelleme:

Galatasaray'da nefesler tutuldu ve gözler Türk Telekom Arena'da oynanacak Manchester United maçına çevrildi.

- SPORX - Galatasaray'da nefesler tutuldu ve gözler Türk Telekom Arena'da oynanacak olan Manchester United maçına çevrildi.

Galatasaray'ın Manchester United ile oynayacağı ve gruptaki kaderini direkt olarak etkileyecek olan maçtan önce sarı-kırmızlı takımın 1993 yılında Manchester United'ı safdışı bıraktğı kadroda yer alan Arif Erdem ve Suat Kaya ikilisi, kritik maçı Sporx'a değerlendirdi. Old Trafford'da Danimarkalı Peter Schmeichel'a attığı tarihi golle hafızalardaki sıcaklığını koruyan Arif Erdem, sarı-kırmızılı takımın Manchester United karşısında beklentilerin aksine ciddi anlamda zorlanabileceğini dile getirdi.

ARİF ERDEM:   TT Arena'daki taraftar baskısının Manchester'ı etkilemeyeceğini ifade eden Erdem, " Galatasaray'ın en önemli maçı ve kazandığı takdirde de Braga ile final oynayacak. Manchester United basit bir takım değil ve her ne kadar garantilemiş ve farklı bir kadro ile çıkacak olsa da Manchester yani, ötesi yok. Galatasaray'ın Manchester United'ı yenecek gücü ve kapasitesi var. 1993'deki dönem ile şimdiki dönem arasında büyük farklılıklar var. Manchester'ın taraftar baskısından çekineceğini ya da korkacağını sanmıyorum. Manchester yedek kadro ile de çıksa Galatasaray karşısında tüm gücünü sahaya yansıtacaktır. Sonuç olarak işin ucunda para var, prestij var." MANCHESTER ANISI: "1993'de Manchester'a gittiğimiz zaman inanılmaz bir heyecanımız vardı. Old Trafford'a çıktı, tribünler bomboş. Neyse biz ısınmaya başladık, stat dolmuyor. Aramızda konuşmaya başladık ve bu durum hakketten bizim gücümüze gitti. Dedik heralde bizi ciddiye almadılar, rakip olarak görmüyorlar. Neyse ısınma hareketleri bitti, 25-30 dakika sonra yeniden sahaya çıktı ve bir baktık ki Old Trafford'da oturacak tek bir yer kalmamış. İnanamadık" SUAT KAYA:

Galatasaray'ın 1993 yılında Manchester United ile oynadığı maçlarda forma giyen Suat Kaya, "Şimdiki ortamla bundan 19 sene önceki ortam bambaşkaydı, o zaman dev bir rakiple eşleşmek hem uykuları kaçırırdı hem de başarıldığı takdire insanın iştahını arttırdı. Yalan söylemeye gerek yok, Manchester ile oynayacağımız maçtan önce herkesin uykuları kaçıyordu. Sabaha kadar oturup konuşuyorduk. Şu anda tabi şartlar değişti, Türk takımlarının Avrupa'nın büyük takımları ile maç yapması olağan bir durum haline geldi. Maça gelecek olursak; ben, Galatasaray'ın kazanacağından eminim. Ancak buradaki kritik nokta Braga deplasmanında oynanacak olan maç. Düğümü çözecek olan maç da Braga maçı olacak" dedi. MANCHESTER ANISI: "Old Trafford'da Manchester ile oynarken maçın ilk 45 dakikasında ben Paul Ince tutuyordum. Adam tabii dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri, müthiş fizikli ve yetenekli. Ben tabii durdurmakta zorlanınca biraz sert oynadım ve Ince'e yaptığım müdahele sonrası bacagından kan geldi. Dedim heralde adam ikinci yarı oynayamaz. İkinci yarıya başladık, Ince karşıma dikildi ve elini boğazına götürerek "Seni öldüreceğim" işareti yaptı. İkinci 45 dakikada Ince'in yanına bile gitmedim"

SÖYLEŞİ - Fatih ŞAMLIOĞLU

Kaynak: Sporx.com / Spor

Türk Telekom Arena Manchester United Galatasaray Suat Kaya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title