Haberler

Bulgaristan'daki Görevinden İstifa Eden Stoıchkov, Celta Vıgo'nun Başına Geçti

Bulgaristan Milli Takımı'ndaki Görevinden İstifa Eden Hristo Stoichkov, Fernando Vazquez'le Yollarını Ayıran Celta Vigo'nun Başına Geçti.

Bulgaristan Milli Takımı'ndaki görevinden istifa eden Hristo Stoichkov, Fernando Vazquez'le yollarını ayıran Celta Vigo'nun başına geçti.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Celta Vigo ile bir sonraki sezon sonuna kadar geçerli olmak üzere sözleşme imzalayan Hristo Stoichkov, Vigo Kenti'nde düzenlediği bir basın toplantısıyla duygularını ifade etti. Bulgaristan'ın 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde bekleneni verememesi nedeniyle eleştirilere maruz kalan ve istifa eden Stoichkov, henüz genç bir teknik adam olduğunu ve bu tür olayların kariyerindeki gelişim açısından olması gerektiğini ifade etti. Stoichkov, milli takımdaki görevini bırakmasının kendisi için çok zor bir karar olduğunu ancak kendisine yakın insanlarla bu fikri paylaştığını da vurgulayarak, İspanya futbolunu kendisine yakın hissettiği için tercih ettiğini de belirtti. 1990'ların başında La Liga'da Barcelona forması giyen Stoichkov, Katalan ekibiyle dört lig şampiyonluğu yaşamıştı. Barcelona'nın 'Rüya Takım' olarak adlandırılan 1992 yılındaki kadrosunda da yer alan Stoichkov, aynı yıl takımıyla birlikte Avrupa Kupası'nı da kaldırmıştı. Bulgar teknik adam 1994 Dünya Kupası Finalleri'nde ise milli takım formasıyla Altın Ayakkabı ödülünün sahibi olmuştu.

Yaklaşık 18 ay Bulgaristan'ın başında bulunan Stoichkov, takımını 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne taşıyamadığı gibi, Euro 2008 Elemeleri'nde de ülkesinin beklentilerini karşılayamadı.

La Liga'da bu sezon sıkıntılı bir dönem geçiren Celta Vigo, kendi evi olan Balaidos Stadyumu'nda oynadığı 14 maçta galibiyet yüzü göremeyerek, lig tarihinin en kötü dönemine imza attı. La Liga'da sondan üçüncü sırada bulunan Celta Vigo, Pazar günü oynadığı lig maçında ise Recreativo Huelva'ya 4-2 yenilmişti.

(ERS-ERS-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title