Haberler

Son Dakika: Tam kapanmada 1.100 TL'lik nakdi yardım ihtiyaç sahiplerine ödenmeye başlandı

Güncelleme:

Son dakika: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında 1.100 TL tutarındaki nakdi yardımın ihtiyaç sahiplerine, konutlarında teslim edilmeye başlandığını bildirdi. Söz konusu destek için herhangi bir başvuru yapmaya gerek yok, ihtiyaç sahipleri e-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümden hak sahibi olup olmadığını kontrol edebilir.

Bakan Yanık, e-Devlet başvurularında banka hesabı bulunan veya PTT Kart kullanan toplamda yaklaşık 1,2 milyon ihtiyaç sahibi haneye 1.100 TL tutarındaki destek ödemesinin tamamlandığını belirtti.

"2 MİLYONDAN FAZLA HANEYE DESTEK VERMİŞ OLACAĞIZ"

Bakan Yanık, "Ramazan Bayramı'na kadar Vefa Sosyal Destek Gruplarımız 820 bini aşkın ihtiyaç sahibi haneye destek ödemelerini konutlarında ulaştıracak. Böylece Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı kapsamında toplamda 2 milyonun üzerinde haneye destek vermiş olacağız." dedi.

DESTEK İÇİN BAŞVURU YAPMAYA GEREK YOK

Süreç içerisinde hiçbir ihtiyaç sahibi haneyi yalnız bırakmama gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Bakan Yanık, yardımların etkin ve hızlı bir şekilde teslim edilmekte olduğunun altını çizdi.

Tam Kapanma Sosyal Yardım programı ödemeleri salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik ve herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılıyor. Yardım Programı hak sahipliği durumunu ise e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümden kontrol edilebiliyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (19)

Esma Dülek:

Üzülmeyin bende aynı durumdayım 8 aydır işsizim yeşil kartım var evim kira bana çıkmadı emekli olan evi arabası olana lüks arabası olana çıktı tekrar söylüyorum üzülmeyin seçimden sonra bunlara by by tarih bunları unutmaz

85
24
yanıtYanıtla
Dursun Mehmet Serdar:

ben bunların adaleti yüzünden allaha olan inancımı yitirdim

yanıt1
yanıt5
Çınar Saraç:

Başvurdum ve çıkmadı , ev yok araba yok para yok iş yok SSK yok hani nerede yardım , çıkmadı başvurdum çıkmadı , yalansa Allah beni bildiği gibi yapsın

89
7
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Yok kardeş onlara üyede değilim oy da vermiyorum hayatımda bir kere verdim daha vermiyorum, neyin ne olduğunu tahmin ediyoruz ihtiyacı olana verseler oda nadir , şu dönemde ayırt etmeden ver her aileye çok mu zor paranın az oluşu çok oluşu önemli değil ver herkese o zaman , 2 milyon kişi diyor ülkede 2 milyon kişi mi bu paraya muhtaç en az 20 milyon insan muhtaç ya

yanıt25
yanıt3
Dursun Mehmet Serdar:

benim yan tarafta komşum var serbest tecirlik yapıyor.hali vakti çok iyi hem ordu bb den koli aldı hem 1100 tl almış.karşımda da gerçekten perişan bir aile var ona 100 tl filan çıkmamış.bunların parayı kime dağıttığını anlamak zor değil.

yanıt4
yanıt2
Okty Gkgz:

5 dakika önce İl Özel İdaresi memuru geldi ve elden ödeme yaptı. Birçok yorumcu sadece partililere ödendiğinden bahsetmiş, herhangi bir parti ile alakam yok. Önceki yardım döneminde E-Devlet üzerinden durumumu belirtir bir dilekçe ile başvurumu yapmıştım, hepsi bu.

25
57
yanıtYanıtla
H Ö:

yalan konuşma, 2 senedir işsizim evde tek başıma yaşıyorum. o yardım bana neden yapılmıyor ? birde başvuru olmayacakmış. devlet görmüyormu benim 2 senedir işsiz olduğumu ? sağlık primim ödenmediğini maşallah hemen görüyor hiç kaçırmıyor. sen troll lük parası almış olmayasın ? afiyet olsun

yanıt10
yanıt2
Uğur Duran:

Bir şey soracağım... Allah aşkına siz şimdi her eve 1100 lira para verileceğine inanıyor musunuz?

64
11
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Ben bu hükümetin yerine olsam, bu tür ödemeleri keserim. kısa çalışma ödeneği falan hepsini keserim. çünkü hiç bir zaman yaranamazsın. Herkes bir yalan. devletten 2 hatta 3 asgari ücerete yakın emekli maaşı alanda devlete sallıyor. yaranamazsın kimseye Bayram ikramiyelerini de kaldırın eskisi gibi olsun herkes. memur maaşlarını bayram öncesi falan ödemeyin.

20
49
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Sevgili ÇINAR SARAÇ kardeşim , valla üzüldüm , gerçekten üzüldüm . Bak kardeşim , malûm yere kaydın olsaydı emin ol elleriyle getirirlerdi ... Ne denildi " Taraf olmayan bertaraf olur .Pardon 1100 Tl yi alamaz "

51
7
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title