Haberler

Son Dakika: Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan "128 milyar dolar nerede?" sorusuna yanıt

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 128 milyar dolar tutarındaki rezervin akıbetine ilişkin iddialara yanıt verdi. Kavcıoğlu, "Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, muhalefetin günlerdir sorduğu "128 milyar dolar nerede?" sorusuna yanıt verdi. Döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildiren Kavcıoğlu şunları söyledi:

"AYRICALIKLI DÖVİZ İŞLEMİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

"Protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkıda bulunuldu. Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir.

"KAYBOLMUŞ BİR VARLIKTAN BAHSETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Anılan platformlarda piyasa dinamiklerinden bağımsız, piyasa dışı fiyatlardan belirli taraflar seçilerek işlem yapılması mümkün değildir. Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir."

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak?
500

Yorumlar (10)

Kukari Badi:

kaybolmuş bir varlık söz konusu değildir diyor demek ki işlem yapılmış bir varlık var çünkü yerindedir de demiyor. Türk milletini aptal yerine koymaya başladı her gelen. Kelime oyunu ile çocuk kandırıyorlar.

173
22
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Kısacası hiç ettiniz.

157
27
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Eeee, adam anlatmış işte (!) Anlamayanlara bir de ben anlatayım .Arz talep neticesinde dinamiklikler içerisinden artan miktarın kosinüsünü alıp 128 e bölersek ve son gelen milyar dolarları çıkardığımız zaman bu milyar dolarlar buhar olmamış olsa bile muhakkak buharlaşmıştır diyoruz ... Lân ben anlattım , ben anlamadım ! Hakikaten bu 128 milyar dolar nerede ?

113
18
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

önce ülke battı hazine tam takır borç içindeyiz de sonra 128 nerede? hani batmıştık olmayan parayı nasıl soruyorsunuz? işiniz gücünüz yalan dolan iftira.

40
90
yanıtYanıtla
Gulaab Gulaab:

Tercümesi şu : Kağıt üstünde var görünüyor ya daha ne istiyorsunuz.. Kağıt üstünde var ama gerçekte yok. Para nerede ?

107
21
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ne aciklamis ben bir sey anlamadim, bir anliyamadigim seyde dövizin asiri sekilde hareketli oldugu sürecte döviz bürolari kuyumcular bile kendi tedbir ve önlemlerini aldigi halde mb. satisa devammi etmis.

105
11
yanıtYanıtla
Emre Efekan:

Cidden anlamadım açıklamayı. bir anlatan olur ise sevinirim. Para ne olmuş?

75
18
yanıtYanıtla
veteran voyna:

2020 yılı başında merkez bankası maliyetinin altında kredi vermeye başladı .neden mi verildi piyasayı canlandırmak için yapıldı .bu kredileri alan halkımız ekonomiye kazandırmak yerine parayı $ yatırdı.%0.59 oran ile zararına halka verilen kredinin kaynağını arastirmayanlar bugün 128milyar$ sorguluyor.Anlayacaginiz zararına verilen krediler merkez bankasının rezervlerini eritti.Yonetim zar atti .halk borçlandığı parayı piyasaya ekonomiye kazandirsaydi bu konuşulmaya altı.

21
40
yanıtYanıtla
ahmet say:

ne demesini bekliyordunuz herhangibir kelimede koltuğundan olacak biri ne kadar doğru söyliyebilir bağımsız merkez bankası bağımsız yargı şart

37
11
yanıtYanıtla
Fatma Altin:

yaniiii?????

15
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title