Haberler

Son Dakika: ABD'li Zynga, Türk oyun firması Rollic Games'i 168 milyon dolara satın aldı

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul merkezli mobil oyun firması Rollic Games, 168 milyon dolara (1 milyar 194 milyon TL) ABD'li Zynga'ya satıldı. Zynga, haziran ayında da Türk oyun şirketi Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın almıştı.

Haziran ayında Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın alan ABD'li Zynga Games, Türkiye'den bir oyun şirketini daha satın aldı. Zynga, İstanbul merkezli mobil oyun firması Rollic Games'in yüzde 80'ini 168 milyon dolar karşılığında satın aldı.

2018 ARALIK'TA KURULMUŞTU

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zynga CEO'su Frank Gibeau, "Rollic arkasında müthiş yaratıcı bir ekibe sahip. Rollic ve Zynga birlikte çok daha hızlı büyüyecek" ifadelerini kullandı.

Rollic Games 2018'in Aralık ayında Burak Vardal, Deniz Başaran, and Mehmet Can Yavuz tarafından kurulmuştu.

GÜNLÜK 5 MİLYON KULLANICIYA SAHİP

Şirket özellikle ABD pazarında 'ücretsiz oyunlar' katagorisinin en çok indirilenler bölümünde sıklıkla yer buluyordu. Günlük 5 milyon, aylık ise 65 milyon aktif kullanıcıya sahip olan RollicGames, Tangle Master 3D, Go Knots 3D ve Repair Master 3D gibi oyunları portföyünde bulunduruyor.

PEAK GAMES TÜRKİYE'NİN İLK UNICORN'U OLMUŞTU

Zynga geçtiğimiz haftalarda Türk oyun şirketi Peak'i 1.8 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Henüz halka açılmamış, değeri 1 milyar doların üzerinde, genç teknoloji şirketlerine 'unicorn' deniyor. Dünya genelinde 500'e yakın unicornbulunuyor. Söz konusu 1.8 milyar dolarlık satış Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en büyük şirket satışlarından biri olmuş, bu satış sonrası Peak Games Türkiye'nin ilk unicorn'u olmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

Doğrucu vatandaş:

Daha önce de defalarca yazdığım gibi ekonomilerin ve ülkelerin gerçek bacasız, zehirsiz ve en faydalı sanayileri yazılımdır. Yazılım üretecek beyinlere yatırım yapan ülkeler daima başa gureşir, hatta diğerlerini köleye çevirir. Daha da önemlisi yazılım demek bilgi demek, yazılım demek strateji demek, yazılım demek istihbarat demek, yazılım demek para demektir. Ülke olarak acilen buna var gücümüzle yatırım yapmalı uzman yazılımcılar, profesyoneller yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi desteklemeli, bu alanda dünya çapında söz sahibi olmanın yolunu aramalıyız. Birkaç değil, dunya çapında onlarca, yüzlerce, hatta binlerce şirket sahibi olmalıyız. Ki hem gayri safi milli hasılamız, hem de refah seviyemiz yükselsin.

19
1
yanıtYanıtla
Selim:

Abartma her kesimde çalışacak insan lazim

yanıt0
yanıt0
Aclik oyunlari:

Aclik oyunlari baslayinca bilgisayar oyunlarini kim oynayacak. Bir noktaya kanalize olmak yerine, dengeli bir kalkinma icin temel ve stratejik alanlarda yetismis eleman sart.

yanıt0
yanıt0
Aferin size!:

Bir ithalat fabrikası daha gitti yani. Başarılı şirketlere çökmek ABD li şirketlerin stratejisidir. ABD li şirket: Bak sen iyi gidiyosun bizim müşterilerimizden pay alıyorsun. Ülkende döviz kazanıyor. Olmaz ki ama bak, sen ülkene kazandırma al sana para doya doya harca, çalışma, gelişme ne gerek var amaç para değilmi? Bizde senin birikiminle sana verdiğimiz parayı fazlasıyla kazanırız, böylece bizim ülkemiz kazanır kabul mü? Bizimkiler: Eveet çok iyi fikir. Bu bir ticari başarı helal olsun bizee

17
3
yanıtYanıtla
hakan e:

Bu işten anlamadığın ithalat firması demenden belli :D İthalat değil İhracat desen belki biraz mantıklı gibi gelirdi yazdığın. Adam ne uğraşsın eleman derdiyle bilmem neyle katrilyon para etmiş adamın kurduğu iş sat daire al dükkan al ver kiraya en mantıklısını yapmış. İşverenlere laf etmeden önce çalışanlara bakmak lazım. Türkiye''de şu anda yeni nesilde çalışma isteği yok herkes kolay paranın peşinde, rahat işin peşinde, dolandırıcılık peşinde. Herkes olmuş çakal! Adam ne uğraşsın elemanla

yanıt1
yanıt0
Samsun:

Yasasin oparasyon tmm yerli hicbirsey kalmadi malesef

11
6
yanıtYanıtla
DOC. DR. MUHYETTİN ÖRÜÇ:

Bir ithalat fabrikası daha maalesef gitti. Başarılı şirketlere çökmek ABD''li şirketlerin stratejisidir. ABD''li şirket: Bak sen iyi gidiyorsun, bizim müşterilerimizden pay alıyorsun. Ülken de döviz kazanıyor. Olmaz ki ama, sen ülkene kazandırma, al sana para doya doya harca, çalışma, gelişme ne gerek var amaç para değil mi? Biz de senin birikiminle sana verdiğimiz parayı fazlasıyla kazanırız, böylece ABD kazanır kabul mü? Bizimkiler: Evet çok iyi fikir. Bu bir ticari başarı helal olsun(!)

12
3
yanıtYanıtla
Muhendis:

Satildi iyi oldu zaten butun teknik ekipman disardan aliniyordu.

6
8
yanıtYanıtla
Hasann:

Anca kaldirim muhendisi olursun

yanıt0
yanıt0
The:

Abuk sabuk oyunların yaptığı parayı görünce yazılım kursuna 20 bin lira verip oyun tasarlayasım geldi

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title