Haberler

Son Dakika: İstanbul Boğazı ve Karadeniz'deki hamsi avı yasağı 7 Şubat'a kadar uzatıldı

Güncelleme:

İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avı yasağı süresi bir kez daha uzatıldı. Hamsi avına Marmara Bölgesi'nde devam edilebilecek.

ÇOĞUNLUK AVLANABİLİR ASGARİ BOY UZUNLUĞUNUN ALTINDA

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada; yasak boyunca hamsi popülasyonunda iyileşme gözlendiği ancak halen büyük bir bölümünün avlanabilir asgari boy uzunluğunun altında olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bu nedenle, gelecek yıllardaki hamsi avcılığının sürdürülebilir olarak yapılabilmesi ve hamsi stoklarının korunması amacıyla, İstanbul Boğazı'nın tamamı ile Karadeniz'de İstanbul İli Sarıyer İlçesi Kumköy Aslan Burnu'ndan (41 15' 25.13'' N - 29 2' 58.2'' E ) Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü av aracı ile ticari amaçlı hamsi avcılığı 7 Şubat 2021 tarihi 00.00 saatine kadar 10 gün süre ile durdurulmuştur''

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Boğazı Karadeniz İstanbul Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda doğurganlığı mı etkiliyor? Beypazarı ne içeriyor? İsviçre Beypazarı sodayı neden yasakladı? Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (11)

hasan erdur:

yasagı dinleyenmi var çarşıda pazarda hala satılıyor hamsi. bizim cadde de 2 balıkçı işyeri de yasağa rağmen 2 haftadır satıyor. pendik kaynarcada

12
0
yanıtYanıtla
Misafir:

Hamsiler büyümeden avlaniyor.. Bırakmıyorlar büyüsün ler.. Iyi olmuş yasaklanması.. İri hamsiye hasret kaldık.

6
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Ham meyvayı yedirdiğiniz gibi yedirin boşverin millet ne verseniz yiyor zaten

3
1
yanıtYanıtla
Erhan:

Et tavuk alamıyoruz hamsiye 5-10 TL verip alıyorduk onuda elimizden aldılar şimdi 40 TL maşallah yaaa durmak yok yola devam diyorlar, seçim olsun da şunları indirsinler artık yeter.

1
1
yanıtYanıtla
Anıl:

Bu sene hiç avlanmasın insanlar hamsi yemiyor diye ölmez hemde fiyatları pahalı seneye bol olsun hem balıkçılar hemde alıcı insanlar için iyi olur

1
1
yanıtYanıtla
Temel Reis:

Desene kriz balıkçılarıda vurdu!

1
1
yanıtYanıtla
Vatandas:

Büyük balık pahalıdır fakır yemez küçük balık da yasakdir fakir yemez .Bu fakirlerin bir Martí kadar şansı yoktur.

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa kaçmaz:

Hamsiler hâlâ avlabilir boyutlarda degil yasakların türkiye genelinde yasaklanması gerekiyor.Ayrıyetten boğazlar balıkların geneli için göç yolu olduğundan dolayı süresiz olarak gırgır avcılıgına yasaklanması gerekir. Kaçak trol avcılıgınla alakalı kontrol ve denetimlerinde arttırılması gerekir. Dalyanlarında biran önce kaldırılması gerekiyor dalyanların yakaladıgı balıklar havyarlı oluyor balıgın ürememesi önünde büyük bir etken.Aksi durumda yakın zamanda bir çok balığı denizlerimiz de göremeyeceğiz.

0
0
yanıtYanıtla
meczup:

bundan kırk kırkbeş sene önce balık bol büyük ve ucuzdu bir ızgara hamsiyi döner ekmek fiyatına satıyorduk

0
0
yanıtYanıtla
D:

Başımıza gelenler bir başlangıç. İnsan eliyle bir günde milyarlarca can ölüyor. onların sessiz çılıkları bizlere dönmeye başladı ve bu ne bir son ne de bir başlangıç. ARTIK UYANIN VE HER YAŞAMIN KUTSAL OLDUĞUNA İNANIN.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title