Haberler

Son Dakika: Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 77, motorine ise 31 kuruş zam geldi

Güncelleme:

Son dakika: Son dönemde ciddi şekilde artan benzin ve motorin fiyatlarına bu geceden itibaren uygulanacak yeni bir zam geldi. Yeni zamla birlikte gece yarısından itibaren benzine 77 kuruş, motorine de 31 kuruş pompaya yansıyacak şekilde artış yapıldı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren konuşulmaya başlanan benzin ve motorin zammı, öğleden sonra gerçekleştirildi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren benzine 77 kuruş, motorine de 31 kuruş zam yapıldı.

İLLERE GÖRE MOTORİN FİYATI

Söz konusu fiyat artışının gerçekleşmesiyle motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak Ankara'da 10,05'den 10,36 TL'ye, İstanbul'da 9,99 TL'den 10,30 TL'ye, İzmir'de 10,07 TL'den 10,38 TL'ye yükseldi.

İLLERE GÖRE BENZİN FİYATI

Ankara'da ortalama 9,60 liradan satılan benzinin litre fiyatı 10,37 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 9,55 liradan 10,32 liraya, İzmir'de 9,62 liradan 10,39 liraya çıktı.

İKİ AYDA TOPLAMDA YÜZDE 41 ZAM

Merkez Bankası'nın Cumhurbaşkanı'nın talimatı doğrultusunda yüksek enflasyona rağmen seri faiz indirimlerine gitmesiyle Türk lirasında yaşanan tarihi değer kayıpları, akaryakıt ve birçok üründe zam yağmuruna neden oldu. Motorinin litre fiyatı sadece iki ayda 3 TL zamlanırken, iki aylık zam oranı yüzde 41'e ulaştı. Benzinde iki aylık zam oranı ise yüzde 32,5'e ulaştı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500

Yorumlar (41)

adem :

Vatan sağolsun ister dolar 20 ister yakıt 100 olsun vatan sağolsun bu oyuna gelmeyin elbet düzelecek herşey

30
275
yanıtYanıtla
aslan Ak:

Bu zülme susmayın 5 tl olduğunda ortalık karışmıştı benzinde 10 tl devirdi kimsede ses yok

169
23
yanıtYanıtla
normal insan:

bu zülme susmayın diyenler fırsatçılardır.zaten gidişat kötü ve isyan da çıkarsa o kötü gidişat daha da artar.fikrin varsa açıklarsın yoksa susarsın.senin gibi cebi para dolu olanlar hastası olanın zor geçinenin halini anlamaz.isyan ve seçim durumu daha beter eder.''not fenerli değilim'' ne alakaysa artık.

yanıt4
yanıt47
atilla erdoğan:

eskiden araba mı vardı eşeğe biner gezerdik biz yeni nesilde hiç vefa yok binmeyin arabaya ne olacak Allah size boşa mı ayak vermiş. İsterse mazot benzin 100 lira olsun dolar 1000 lira olsun bunlar hep dış güçlerin oyunu bunlara kanmaz bu halk 2023 te tekrardan partimize oy vermeye devam inşallah bi 4-5 yıl daha aynı şeylere maruz kalırız da önemli olan ahiret boş verin dünyavi şeyleri. Yöneticilerimize bizi dünyavi şeylerden uzaklaştırdıkları için teşekkür ederiz...

36
145
yanıtYanıtla
Adsız biri:

Nasıl eğleniyoruz muyuz Türkiye

161
9
yanıtYanıtla
normal insan:

Aslında fiyatları düşürmenin çok kolay bir yolu var.mesale tuveletle banyoya bile arabayla gidiyoruz ya.tuvaleti aradan çıkartıp oraya yürüyerek gidersek yarı fiyatında indirim olur.adam 15 dakikada istediği yere ulaşıyor ama yarım saat 100 metre yürümemek için park yeri arıyor.

16
146
yanıtYanıtla
eyup doğuç:

Senin dediğin tasarruf indirim değil

yanıt61
yanıt1
Boş Yapma Doldur:

Yağmurlu havada bahçeyi sulama diye kaç kere dedim sana bak kafayı ustmussun yine

yanıt30
yanıt1
aslan Ak:

zülme sessiz olmayın

143
11
yanıtYanıtla
Serhat durmaz :

Yazık bu millete milletin cebine gözü dikildi şimdi milletimizde alışkın saolsun vayhalimize asgari ücretide vermeden geri aldılar ????????????????

146
8
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title