Haberler

Son Dakika: Ekonominin yeni patronu Lütfi Elvan, yol haritasını anlattı: Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz

Güncelleme:

Berat Albayrak'ın istifası sonrası Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Lütfi Elvan, TBMM'de yemin ederek göreve başladı.

"BÜYÜME VE İSTİHDAMA İVME KAZANDIRACAĞIZ"

Meclis'teki yemin töreninin ardından açıklamalarda bulunan Lütfi Elvan, "Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek, büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız. Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak, kamu finansmanının kalitesini artıracağız Vatandaşın üreterek gelir elde ettiği ortamı tesis edecek, Kovid-19'un etkilerini gidermek için sosyal programları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"PİYASA DOSTU DÖNÜŞÜM PROGRAMINA ODAKLANACAĞIZ"

Koronavirüs salgını sonrasında yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğini belirten Elvan, "Makroekonomik istikrarı güçlendirirken, mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız. Ekonomi politikamızın esası, büyüme-istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlarda şeffaf, hesap verebilir politikaların uygulanmasıdır" dedi.

"KATILIMCI BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDECEĞİZ"

Elvan, konuşmasının devamında, "Türkiye kurala dayalı işleyen bir piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir. Önemli olan kurumların güçlendirilmesi, kuralların etkili bir biçimde işletilmesidir. Bu kapsamda, oluşturacağımız politikalarda ilgili tüm tarafların katkısını alarak istişareye dayalı, katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TWITTER'DAN MESAJ

Bakan Elvan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak'a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın.''

YEMİN METNİNİ EKSİK OKUDU

AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan bakan olarak atanmasının ardından Meclis'te yemin etti. Meclis Başkanvekili Haydar Akar, yemin metninin sonundaki "And içerim" bölümünün eksik okunduğu gerekçesiyle yeminin tekrar edilmesini istedi. Bunun üzerine Elvan ikinci kez yemin etti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Berat Albayrak Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (31)

agc:

Daha 3-5 saat önce banada sürpriz oldu diyen bakan ne ara program hazırlamış ki ?

19
3
yanıtYanıtla
HASAN SALİH:

ÇOK ÇAL-IŞKAN DEMEKKİ

yanıt3
yanıt0
Atlarla bir alıp veremediği olmayan adam:

Biz kendi vatandaşıyız çok amatörce buluyoruz, yabancı yatırımcıyı düşünsene bir de. . . Ekonomiyi bitirdiler. Berat gider Mehmet gelir, o gider başkası gelir. Hiçbir şey değişmez. Değişmesi gereken şey bunların hepsini kapsıyor, o da iktidar.

yanıt0
yanıt0
RACO:

he he tabi

16
3
yanıtYanıtla
Torelo:

Daha da geriye gidiyoruz her gün. Bu fakirliği vadetmemisti başkanlık sisteminiz.

13
5
yanıtYanıtla
Sy:

Başkanlık sistemiyle ne alakası var

yanıt0
yanıt0
Reis:

Sanki sizin sistemde her yer güllük gülistanlıktı değilmi önce rumuzunu Türk olarak seç ondan sonra yorum yap

yanıt0
yanıt0
REALİST:

isimler değişsede durumlar değişmedi

11
4
yanıtYanıtla
Metin:

Boyacı küpü değil dünya aynı durumda Amerika dünyanın en borçlu ülkesi

yanıt0
yanıt1
Tamam:

Olur soyoeriz

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title