Haberler

Son Dakika: Avrupa Birliği, Türkiye'deki Suriyeliler için 2024'e kadar 3 milyar euro destek yapacak

Güncelleme:

Son dakika: Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı von der Leyen, AB'nin Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için 2024'e kadar 3 milyar euro bütçe ayıracağını söyledi.

Günün ilk saatlerinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel, AB liderlerinin Türkiye'ye göç anlaşması kapsamında 3 milyar euro verilmesi konusunda uzlaşmaya vardığını açıklamıştı. Şimdi de AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Türkiye'deki Suriyelileri desteklemek için 2024'e kadar 3 milyar euro bütçe ayıracağını bildirdi.

ZİRVENİN İKİNCİ GÜNÜNDE TÜRKİYE OTURUMU BAŞLATILDI

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları Brüksel'de Liderler Zirvesi'nin ikinci gününde bir araya geldi. Liderler zirvenin Türkiye oturumunda, Türkiye ile göç, sağlık, iklim, terörle mücadele ve bölgesel meselelerde yüksek düzeyli siyasi diyaloğu başlatma kararı aldı.

TEKLİFİN BİR AN ÖNCE SUNULMASI İSTENDİ

AB liderleri, AB Komisyonu'ndan Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerde bulunan Suriyeliler için sağlanacak finansmanla ilgili resmi teklifi gecikmeksizin sunmasını istedi.

MERKEL NE DEMİŞTİ?

Merkel, AB Liderler Zirvesi'ndeki görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, zirvede Türkiye ile ilişkiler konusunda detaylı görüşme yapıldığını belirtmişti. AB Komisyonu'nun Türkiye ile göç mutabakatının ne şekilde uzatılabileceğine ilişkin bir rapor verdiğini ve kabul edildiğini anlatan Merkel, bunun 3 milyar euro ek fon ile ilgili olduğunu kaydetmişti.

Merkel, Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin de, "Gümrük Birliği çalışmalarına devam edeceğiz ve Türkiye'den de elbette yapıcı davranışlar bekliyoruz. Akdeniz'deki duruma ilişkin de bir iyileşme gördük." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

mfa :

kısacası siz suriyelileri yollamayın biz size destek sağlarız ülkelerimizi mahfetmelerini istemiyoruz

136
3
yanıtYanıtla
Adem Şahin:

Neden Suriyelilere biz bakıyoruz. Enayi miyiz..

90
6
yanıtYanıtla
Yasin Bozkurt:

Yeter artık dalga geçmeyin bizim le su saçma haberleri yapıp herkez ne olduğunu iui biliyor.

80
2
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

O para yetmez , geri kalanını da Türkiye’de kasadan verir eder sana 5 milyar Euro

40
3
yanıtYanıtla
Salih Seyda:

Suriye yi işgal edecez dediler Suriye liler bizi isgal etti on milyon suriyeli var 20 sene sonra 30 milyon

32
4
yanıtYanıtla
Brad Simon:

Bu paralar, Suriyelilere calisma karsiliginda verilmeli. Hepsi Turkiyede agac dikebilir, Yesillendirme yapabilir, Cop toplayabilir, ve bu paradan aylik alabilir, hibe olarak verilmemeli diye dusunuyorum.

28
6
yanıtYanıtla
Sesli Köşe:

Parasi neyse biz Türk halki olarak verelim,kim bakarsa baksın, sandığa gidip halka sorun

22
1
yanıtYanıtla
Alper Ünver:

ülkemize yobazliktan başka şey getirmediler

12
6
yanıtYanıtla
kadir bedir :

iyi de bunlara bakan vatandaş.. para devlete gidiyor.. devletin bu paradan vatandaşına bir hayrı dokunacak mı ?? biz surilere bakacağız diye her şeye zam yaptılar.. işverenler dahi 1500 tl ye iş verdi ülkesindeki vatandaşına sahip çıkmadı... bu durumdan zararlı hep vatandaş çıktı..

10
1
yanıtYanıtla
İzzet güzel :

Biz 3 milyar Euro verelim onlar baksın ozaman ozamana kadar onlar 10 milyar Euro yer zaten

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title