Haberler

Son dakika: ABD'de enflasyonun 39 yılın zirvesine çıktı! Gram altın 799 lirayla rekor kırdı

Güncelleme:

Son dakika: Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi açıklandı. Ülkede yıllık enflasyon yüzde 6,8 ile 39 yılın zirvesini gördü. Bu gelişmeyle altın fiyatları yükselişe geçerken, gram 799 lirayla rekor kırdı.

Altın fiyatlarının yönünde belirleyici olan ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD'de yıllık enflasyon yüzde 6,8 olurken, bu rakam 1982 yılından bu yana en yüksek enflasyon rakamı olarak kaydedildi.

ALTINDAN YENİ REKOR

ABD enflasyon verisinin 39 yılın zirvesine çıkmasıyla altın fiyatları da rekor kırdı. Verinin açıklanmasından önce önce 1.772 dolardan işlem gören ons altın, 1.786 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Onsdaki yükselişle gram altın 799 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

SON FİYATLAR

Saat 17.55 itibarıyla gram altın 794 liradan, çeyrek 1.304 liradan, cumhuriyet altını ise 5.312 liradan satılıyor. Ons altın ise 1.781 dolar seviyesinde bulunuyor.

ABD'DE ENFLASYON

ABD'de Kasım ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artış kaydetti. Söz konusu veri 1982'den bu yana en yüksek artışa işaret etti. Çekirdek enflasyon göstergesi olan gıda ve enerji hariç enflasyon yıllık bazda yüzde 4,9 ile beklentilere paralel gerçekleşti. Aylık çekirdek enflasyon da yüzde 0,5 ile beklentiler doğrultusunda gerçekleşti.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (18)

normal insan:

kuru bilerek yükseltiyorlar.çünkü dünyada tarım bitme noktasında ama bizim gibi ülkelerde çok şükür devam ediyor onu da kuru yükselterek ucuza toplamanın derdindeler.benim üzüldüğüm nokta neden devlet kota koymuyor yada neden müdahale etmiyor yada daha doğrusu neden daha aktif mücadele etmiyor.

21
53
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Kardeş sen hayatta nasıl nefes alıp yaşıyorsun galiba oksijen tüpü ile geziyorsun

yanıt28
yanıt12
Cyber Shot:

Ne diyorsun dayı kafan mı güzel? Amerika tarımın biteceği son ülke falan. Arada evinizde otururken içeri oksijen girmesi açısından pencereleri falan açın.

yanıt24
yanıt8
Burak Ergül:

Altın yükseliyor kardeşim eksi veren neyin kafasında türk lirası ile alakası yok altın bütün dünyada aynı fiyat zaten .

23
42
yanıtYanıtla
PALA BABA :

yıllık enflasyon 6.8 :) bizde haftalık o kadar

51
13
yanıtYanıtla
Mehmet kuru :

Cahilsiniz ve nefretiniz gözünüzü kör etmiş . Nankörler

yanıt17
yanıt42
Mutlu Sutcu:

anlamak mümkün değil abd de enflasyon yükselirken parası değer kaybetmesi gerekirken değer kazanıyor. bizde enflasyon yükseldi denildiği zaman tl dibe çakılıyor. bu durum ekonomik bilgilerdeki ezberi tamamıyla bozuyur. ama bu ters ekonomiyi damat çözer.

40
23
yanıtYanıtla
Uğur Canarslan:

buradan bile anlayabilirsiniz kirli oyunları. Parayı zaten onlar yönetiyor istedikleri gibi yükseltip indiriyorlar. Hala bizim millet dolar şu kadar bu kadar diyor. Ulan zaten işin içinde iş var.

yanıt33
yanıt36
Çınar Saraç:

ABD enflasyonuna bak adamlar 40 senedir yüzde 6 küsür görmemiş ama Türkiye 20 senedir yüzde 50 de göstermelik yüzde 20

52
11
yanıtYanıtla
ömür galip cansız:

Vallaha şu üstteki yorumları okuyorum .. İQ seviyesi 100'ün üzerinde bi insandan çıkmış tek yorum seninki olabilir, tebrikler kardeş .

yanıt5
yanıt12
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title