Haberler

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Üniversite kayıtları ne zaman? YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

Güncelleme:

2020 YKS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilecek? Haziran ayında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınav sonuçlarının ardından öğrenciler 6 - 14 Ağustos günleri arasında YKS tercihlerini de yaptı. Peki, 2020 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite kayıtları nasıl yapılır? YKS tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğrenciler, üniversite kayıt dönemine girecek. ÖSYM, üniversite kayıt tarihine ilişkin açıklamada bulunarak tarih verdi. YKS ek tercihler ne zaman başlıyor? sonuc.ösym.gov.tr adresinden duyurulacak sonuçlar merakla bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI 2020 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6-14 Ağustos tarihlerinde üniversite tercih işlemlerini gerçekleştiren binlerce öğrenci heyecanla ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor.

YKS tercih sürecinin sona ermesi ardından üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı mı araştırılıyor. ÖSYM'nin belirlediği YKS baraj puanını aşan öğrenciler 6-14 Ağustos tarihlerinde tercihlerini gerçekleştirdi. YKS tercih sonuçları için kesin bir tarih bilgisi gelmedi ancak üniversite kayıt tarihleri göz önünde bulundurulduğunda, sonuçların bu ay sonuna kaar açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Tercih sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra başlayacak üniversite kayıtları için ÖSYM gün verdi. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020'de, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020'de yapılacak.

Geçtiğimiz dönem uzaktan eğitim gören üniversite öğrencileri, lisans ve önlisans kayıtlarını tamamlayarak 1 Ekim'den sonra yeni döneme başlayacak.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS 2020 ek tercih işlemlerinin alınacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 6 Ağustos'ta açıklandı. YKS ek tercihleri ise 5-11 Eylül 2019 tarihleri arasında yapıldı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title