Haberler

Agflasyon nedir? Agflasyon ne demek?

Güncelleme:

Tarım ve gıda fiyatlarının artması sonrası yeniden gündeme gelen agflasyon hakkında detaylar araştırılıyor. Agflasyon nedir? Agflasyon ne demek? sorularına yanıt aranıyor. Enerji fiyatlarının artması sonrası üretim maliyetlerinin yükselmesi ve elverişsiz hava şartlarının üretimi zorlaştırması sebebiyle gıda fiyatlarındaki artış trendi sürmekte. Bu kapsamda sık sık karşımıza çıkan agflasyon kavramı hakkında Agflasyon nedir? Agflasyon ne demek? sorularına yanıt aranıyor.

Agflasyon nedir? Agflasyon ne demek? sorularına cevap aranıyor. Tarım ve gıdaya erişimde fiyatların artması ile gündeme gelen agflasyon kavramı hakkında detayları sizler için derledik.

AGFLASYON NEDİR?

Agflasyon bir terim olarak 2007 yılında ortaya çıkmıştır ve 2006 yılından itibaren gözlenen ve 2007 yılında daha da yoğunlaşan bir tarımsal emtia fiyat artışıdır. Agflasyon, gıda ve endüstriyel tarım ürünleri fiyatlarında iler düzeyde bir artışı tanımlamak amacıyla kullanılan bir kavramdır.

Agflasyon kelimesi, tarım (agro) ve enflasyon kelimelerinin birleşimiyle türetilmiştir. Gıda, biyoyakıt gibi mahsullere yönelik talebin artması ve bunun sonucunda mal ve hizmetlerin fiyatlarının hızlı şekilde artmasını tanımlamak amacıyla kullanılan agflasyon yüksek olduğunda bu ürünleri almak için daha fazla ödeme yapması gerektiği anlamına gelir.

Temel özellikler

Agflasyon, genel enflasyon için bir başlangıç ??noktası olabilir.

Agflasyon, hane geliri üzerinde ek baskı oluşturarak başka amaçlar için mevcut parayı azaltır.

Özellikle hem yoksul ülkeler hem de ithal gıdaya bağımlı ülkeler için tehlikelidir.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Agflasyon Gündem Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title