Haberler

BP Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? BP Türkiye kimin, kaç TL'ye satıldı?

Güncelleme:

Gündeme gelen haberlerin ardından BP Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? Sorusu birçok vatandaş tarafından merak edilmekte ve internet üzerinde araştırılmakta. Peki, BP Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? BP Türkiye kimin, kaç TL'ye satıldı?

Bp Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? Sorusu, bir süredir gündemde yer alıyor ve satışın gerçekleşip, gerçekleşmediği araştırılıyor. Petrol Ofisi Grubu'nun ana hissedarı Vitol'ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake konuyla ilgili yaptığı açıklamada merak edilmekte olan sorular yanıtladı. Peki, BP Türkiye Petrol Ofisi'ne mi satıldı? BP Türkiye kimin, kaç TL'ye satıldı?

BP TÜRKİYE PETROL OFİSİ'NE Mİ SATILDI?

Petrol Ofisi Grubu, Bp'nin Türkiye'deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Bp'nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan satın alma işleminin bedeli açıklanmadı. Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olan satışın 2024'te tamamlanması bekleniyor. İngiltere merkezli BP'nin Türkiye'de 770 adet akaryakıt istasyonu bulunuyor. Şirket, 1912 yılından bu yana Türkiye topraklarında faaliyet gösteriyor. BP'nin, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nda da hissesi bulunuyor.

SHELL HANGİ ÜLKENİN?

Shell, kökenleri İngiltere ve Hollanda'ya dayanan, enerji sektöründe küresel bir dev olarak bilinen öncü bir şirkettir. 1907 yılında Royal Dutch Petroleum Company ve Shell Transport and Trading Company'nin birleşmesiyle kurulan bu güçlü marka, hem İngiltere'nin hem de Hollanda'nın enerji sektöründeki liderliğini bir araya getirerek dünya genelinde önemli bir etki yaratmıştır.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Petrol Ofisi Türkiye BP Gündem Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title