Haberler

Smmmo, Hükümetin Vergi Yasalarını Beğeniyor

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Smmmo) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayvalı, Hükümetin Vergi Yasalarını Beğendiklerini, Vergide Köklü Değişiklikler Yapıldığını Belirterek, İsrafın Önlenmesi İçin Gider Reformuna da İhtiyaç Olduğunu Söyledi.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayvalı, hükümetin vergi yasalarını beğendiklerini, vergide köklü değişiklikler yapıldığını belirterek, israfın önlenmesi için gider reformuna da ihtiyaç olduğunu söyledi.

Her şeyden önce çıkarılan yasalarla ilgili mükelleflerin bilgilendirilmesinin ve mükellefe güler yüzlü hizmet verilmesinin önemine dikkat çeken Hayvalı, "Hükümetin BABS (alış-satış) formlarında aldığı radikal kararlar çok güzel. Bu formları eylül sonunda alıyorlardı, şimdi şubat sonunda alacaklar. Uygulama sahte faturanın üzerine gitme konusunda atılmış çok önemli bir adım. Çapraz kontrol yapılabilecek" dedi.

TBMM'de görüşülen Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın bir an önce kanunlaşmasını beklediklerini ifade eden Hayvalı, kanunun çıktıktan sonra 1 Ocak 2008'de yürürlüğe gireceğini kaydetti. Hayvalı, "Bu kanun asgari geçim indirimiyle ilgili. Tasarı yasalaştığında bekar, çocuklu, bir çocuklu, iki çocuklu oluşuna göre çalışanlara belli vergi indirimleri uygulanacak. Belki de asgari ücretten hiç vergi alınmayacak. Vergi iade sistemi de tamamen kalkıyor. Bu yasa bir an önce çıkmalı. Asgari geçim indirimi çok düzgün bir uygulama" diye konuştu.

Hükümetin vergi uygulamalarında olumlu gördükleri noktaların çok fazla olduğunu, vergi yasalarında köklü değişiklikler yapıldığını vurgulayan Hayvalı, şunları söyledi:

"Bir de gider reformunu hayata geçirseler çok güzel olacak. Vergi yasalarında ne kadar radikal tedbirler alırsanız alın, gider reformu yapılmazsa başarı şansı azalır. Ümit ediyorum Yeni Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı yasalaştıktan sonra gider reformu da yapılacaktır. Gider reformu ülkemizdeki israfı önler. Bu dibi olmayan bir testi. Siz kaynak oluşturuyorsunuz, gerek kamu, gerekse halk israf yapıyor. Bu alanda radikal tedbir gerekiyor. Bir takım gider unsurlarının yasaklanması lazım. Ama her şey de gider yazılabilmeli, vatandaş alsın belgesini yazsın masraf."

(AG-SA-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title