Haberler

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi

Güncelleme:

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 35 yıllık içme suyu sorunu Belediye tarafından çözüldü.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 35 yıllık içme suyu sorunu Belediye tarafından çözüldü. İçme suyu şebekesi açılışı için düzenlenen törende protokol üyeleri alana temsili olarak konulan mermer lavabo üzerindeki musluktan akan sudan içti.1974 yılında kurulan CÜ'de, bugüne kadar içme suyu problemi yaşandı. Üniversite kampusunda bulunan fakülteler, yüksekokullar ve Tıp Fakültesi Hastanesi su ihtiyaçlarını çeşitli kaynaklardan alınan kuyu suyundan karşılıyordu. Ancak bu su sert ve bakteri içerdiği için içme suyu olarak kullanılamıyordu. Üniversiteye alınan bazı aletler ve makineler de kuyu suyu nedeniyle kısa sürede bozuluyordu. İçme suyu ihtiyacı önceki yıllarda belediyenin su arazözleri yardımıyla karşılanıyordu. Üniversite yönetiminin yaklaşık 35 yıldır süren içme suyu mücadelesi Sivas Belediyesi ile yapılan sözleşme ile son buldu. Belediye şehir ile üniversite arasındaki alana 6 bin 406 metre boru çekerek 750 bin TL'lik bir maliyetle üniversiteye içme suyu getirdi.İçme suyu çalışmalarının tamamlanmasının ardından CÜ'de şebeke açılış töreni düzenlendi. Tören alanına içme suyunu temsilen bir mermer lavabo ve musluk konuldu. Bu musluktan su akıtıldı. Törenin gerçekleştiği alana da 'Su medeniyettir', 'Cumhuriyet Üniversitesi İçme Suyuna Kavuştu' yazılı pankartlar asıldı. Törene Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve çok sayıda üniversite ve belediye personeli katıldı. Temsili musluğu açan protokol üyeleri akan sudan da içerek suyun temiz olduğunu gösterdi. Başkan Ürgüp, üniversitenin yıllardır süren içme suyu problemine gönüllerinin razı olmadığını belirterek bu sorunu yaptıkları çalışmalar ile çözdüklerini belirtti. Suyun medeniyet olduğnu ve 35 yıldır üniversitenin içme suyu mücadelesi verdiğini belirten CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ise "Yaşamın temelinde su vardır. Su olmadan hiç bir şey olmaz. Bir üniversite kuruyorsunuz, büyüyor gelişiyor, 30 bin öğrenci nüfusuna ulaşıyor ancak kullanılabilir bir suyu yok. Düşünmek bile mümkün değil. 35 yıldır üniveristenin su ihtiyacı kuyu sularından karşılanıyordu. Ancak bu suyun içilmesi mümkün değildi. Bugün benim için çok mutlu bir gün. 35 yıllık içme suyu sorunu çözüldü. Su medeniyettir. Yaşam kalitesinin artması medeniyettir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title