Haberler

Serasında yediği karpuzun çekirdeklerini rastgele attı, kışın ortasında karpuz çıktı

Güncelleme:

Antalya'nın Demre ilçesinde seracı Metin Coşkun'un, eylül ayında serasına kapya biber fideleri diktikleri sırada yedikleri karpuzun rastgele attıkları çekirdeklerinden 22 kök fide çıktı. Metin Coşkun bakımlarını yaptığı fidelerden 3 ayda, her biri 8 ila 12 kilo arasında 30'a yakın ürün aldı.

Demresporlu eski futbolcu, yat kaptanı Metin Coşkun (48), Demre'ye bağlı Gürses Mahallesi Sümeli mevkisinde 4 dönüm kapya biber serasına 15 Eylül günü biber fidelerini dikti. Coşkun çalışma sırasında yedikleri karpuzun çekirdeklerini rastgele seraya attı. Bir süre sonra karpuz çekirdeklerinden 22 kök fidesi çıktı.

Serasında yediği karpuzun çekirdeklerini rastgele attı, kışın ortasında karpuz çıktı

3 AYDA 30 YAKIN KARPUZ OLDU

Üretici Coşkun, serada çıkan karpuz fidelerini sökmedi, bir çizgi halinde çıktıkları için bakımlarını yapıp, gübre verdi. Coşkun büyüyünce de tellere bağladığı karpuz fidelerini doğal döllendirme yaptı. Bir süre sonra çiçek veren fideler meyve vermeye başladı. Metin Coşkun'un aradan geçen 3 ayda 30'a yakın karpuz meyvesi oluştu. Karpuzların her biri 8 ile 12 kiloya ulaştı. Hala meyve vermeye devam eden karpuzların her birini filelere koyan Metin Coşkun, yere düşmesini önlüyor. Karpuzlar bu fileler içinde olgunlaşmayı bekliyor. 12 kiloya ulaşan karpuzun birini kesen Metin Coşkun, olgunlaştığını gördü. Coşkun'un karpuzlarının tanesine 250 lira teklif geldi ancak 20 gün sonra tam olgunlaşacağı için bir süre daha beklemeye karar verdi.

Serasında yediği karpuzun çekirdeklerini rastgele attı, kışın ortasında karpuz çıktı

"EN KÜÇÜĞÜ 8 KİLO"

Rastgele toprağa attığı karpuz çekirdeklerinden kışın serada karpuz üreten Metin Coşkun, gelecek yıl seranın bir dönümüne karpuz yapacağını söyledi. Evli ve bir çocuk babası Metin Coşkun, "Seramızı eylülün 15'inde diktik. Yemek yerken karpuzlarımızın çekirdeklerini yere attık. Orada çıktı. Ben de kopartmadım. Bakımlarını yaptım. Bu hale geldi. İçeride de 20- 25 karpuzumuz oldu. Takriben bunlar 10- 12 kilo. En küçüğü 8 kilo. Bu yaptığımız işi seneye de yapmayı düşünüyorum. Demre için alternatif bir üretim yapmayı düşünüyorum. Umarım seneye de iyi olur. Şimdi de birini kesip, yiyeceğiz. 20 gün sonra da büyük ihtimalle olgunlaşır. Dışarıya ikram edeceğiz. İsteyen olursa da vereceğiz. Gördüğünüz gibi de olgunlaştılar. Tamamen 20 gün sonra olgunlaşacaklar" dedi.

Serasında yediği karpuzun çekirdeklerini rastgele attı, kışın ortasında karpuz çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Metin Coşkun Eylül Demre Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

KARA iBiK-ODAMI SERA YAPACAGIM:

Ben de domates, biber ve patlican soydugum canagin icine su doldurup odamdaki cicekleri suluyorum. Belli bir zaman sonra fidanlari beliriveriyor hem de kis ortasinda, disarida hava sicakligi eksi 1 veya 2 derece iken. . . Ben niye haber olmuyorum yaw?

13
4
yanıtYanıtla
Beyaz ibik:

Artık Haber Oldun. . . :)

yanıt2
yanıt0
O2:

he heh he he . . . :)))

yanıt0
yanıt0
chn:

bence yalan adam karpuzları hususi kökleri uzasın diye sarık modeli yapmış. donmasın diyede sarmış sürekli. o denemiş olmuş haber farklı geldi bana

5
2
yanıtYanıtla
İlkim:

Bari destekli sallasaydın 250 tl teklif gelmiş marketlerde tek tük de olsa halen karpuz var

2
1
yanıtYanıtla
celo:

Vay arkadaş ya demek ki karpuz karpuzun çekirdeğinden oluyormuş. (?)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title