Haberler
BBC

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, futbolcu Markus Raikkonen'le evlendi

Güncelleme:

Finlandiya'nın Başbakanı 34 yaşındaki Sanna Marin, 16 yıldır birlikte olduğu futbolcu sevgilisi Markus Raikkonen ile dünya evine girdi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve 16 yıldır birlikte yaşadığı Finlandiyalı futbolcu Markus Raikkonen evlendi.

22 aylık kızları olan çiftin, Cumartesi günü başbakanlık konutunda ailelerinin ve arkadaşlarının katıldığı bir törenle nikah kıydığı açıklandı.

34 yaşındaki Marin, saten gelinlik giydiği fotoğraflarını Instagram'da paylaştı. Aynı fotoğraflar 34 yaşındaki Raikonnen tarafından da paylaşıldı. Finlandiya hükümeti, çifti Twitter üzerinden kutladı.

Aralık 2019'da göreve gelen Sanna Marin, dünyanın görevdeki en genç başbakanı olmuştu. 2015'te merkez soldaki Sosyal Demokrat Parti'den milletvekili seçilen Marin ayrıca Finlandiya'nın en genç başbakanı ve ülkenin üçüncü kadın başbakanı.

Finlandiya'da koalisyon hükümeti beş partiden oluşuyor ve tüm partilerin genel başkanları kadın. Eski Başbakan Alexander Stubb, "Koalisyon Finlandiya'nın modern, ilerici bir ülke olduğunu gösteriyor" demişti.

AİLESİNDE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALAN İLK KİŞİ

Sanna Marin, yaşı ve 22 aylık bir kızının olması nedeniyle basında 2017 yılında 37 yaşında Yeni Zelanda Başbakanı olan Jacinda Ardern'e benzetiliyor.

Marin, annesi ve annesinin kadın eşi ile birlikte kiralık bir evde büyüdü.

2015 yılında verdiği bir mülakatta, ailesi hakkında dışarıda açıkça konuşamadığı için kendisini "görünmez" hissettiğini söyledi.

Ailesinde üniversiteye eğitimi alan ilk kişi oldu.

2012 yılında 27 yaşındayken memleketi Tampere kentinde Belediye Meclisi Başkanı seçilmiş ve Sosyal Demokrat Parti içerisinde hızla yükselmişti.

BBC

Finlandiya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

Ali arslan:

Mutluluklar dllerim.Güzel ülkenin güzel insanları

9
10
yanıtYanıtla
o güzel ülken sömürü düzeninin başıydı:

deniz yoluyla gittikleri her kara parçasında kan akıtan toplum ancak senin gibi eksik akıllılar tarafından methedilir. neye inandığını görebiliyorum burdan

yanıt6
yanıt1
Ali arslan:

Finliler Türk soyundan gelmedir.huzur ve bariş ülkesidir.beni eleştireceğine önce biraz tarih oku

yanıt2
yanıt4
ahlak:

ali arslan Türk oldukları için ahlaksızlıklarını görmezden mi gelmemiz gerekiyor!

yanıt0
yanıt0
Abuzittin:

Gördüğünüz gibi siyaset ve siyasetçiler gelişmiş ulnelerde çokda önemli vazgeçilmez seyler değil.biz ve bizim gibi az gelişmiş ülkelerde bukadar onemli ve vazgecilmez seyler

4
5
yanıtYanıtla
?:

ne futbolu? nerede kaç yıl oynamış? hiç duymadım. madem spor haberi olarak veriyosunuz sporla ilgili adamın geçmişini yazın bari

2
6
yanıtYanıtla
.....:

Sanki dünyanın bütün futbolcularını biliyorsun da bi bu kaldı

yanıt2
yanıt1
B.savaş:

covid_19 mücadelesindeki başarısıyla ilgilenmek varken "annesinin kadın eşi " ne niye bu kadar kafa yorulur ?!

2
5
yanıtYanıtla
He he:

Kovitteki basarisimi güldürme Finliler sürekli ti ye aliyorlar bu kadin abartmadan söyluyorum devlet yönetmeyi ve siyaseti evde kiz kiza dedikodu zannediyor. Eu ya ödedigi ve ödeyecegi para yuzunden finliler 2 kasik suda bogacaklar. Mazot 1,20eurodan 4 euro ya yukselmesi konusuluyor sen ne basarisini gördun bir anlatbakalim

yanıt2
yanıt3
BUNAK:

Benim bile aklım almiyo looo

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title