Haberler

Samsun'da Gıda İsrafının Önlenmesi İçin Etkinlik Düzenlendi

Güncelleme:

Samsun'da gıda israfının önlenmesi ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla bayat ekmek, poğaça ve kek kırıntılarından çikolata topları yapıldı. Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, ortaokul öğrencileri tarafından çikolata topları hazırlandı.

Samsun'da gıda israfının önlenmesi ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi amacıyla bayat ekmek, poğaça ve kek kırıntılarından çikolata topları yapıldı.

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafına Karşı Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Gıda israfının önlenmesi ve bilinçlendirmek adına ortaokul öğrencileri, Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde bayat ekmek, poğaça ve kek kırıntılarından çikolata topları hazırladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AA muhabirine, Bakanlığın 20 Mayıs 2020'den bu yana gıda kayıp ve israfı ile mücadeleyi uluslararası gündeme taşımakta önemli rol üstlendiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğinde başlatılan "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" kampanyasının ulusal ve uluslararası ölçekte yürütüldüğünü anlatan Sağlam, "FAO, dünyada 3 milyar ton, ülkemizde de 2 milyon ton gıdanın çöpe atıldığıyla ilgili bir araştırma yaptı. Bu kapsamda gıdalarımızın çöpe gitmesini önlemeye veya atık gıdalardan yeni ürünlerin oluşturulmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladık. Yemek firmalarımızdan, gıda üretimi yapan yerlerden atık yiyeceklerin alınıp hayvan yiyeceği üretilmesiyle önemli oranda gıda israfını önledik." dedi.

Bayat ekmek, poğaça ve kek kırıntılarının israf edilmemesi yönünde de çalışma yaptıklarını dile getiren Sağlam, şunları kaydetti:

"Atık kekleri, ekmekleri, poğaçaları bir araya getirerek yeni bir ürün oluşturmayı, çocuklarımızı da bu konuda bilinçlendirmeyi amaçladık. İsrafın önlenmesine yönelik bir yarışma düzenledik. Erken yaşlarda çocukları bilinçlendirirsek, israfın tamamen ülkemizde ve dünyada bitmesini sağlayabiliriz. Her doğan çocuğun mutlak suretle açlık tehlikesi var, yoksulluk tehlikesi var. Bunları göz önünde bulundurmamız gerekir. Bu çocuklarımızın, ülkemizin geleceği için, gıdayla ilgili sıkıntıları inşallah bu şekilde aşmış olacağız."

Hazırlanan çikolata topları, daha sonra Samsun Olgunlaşma Enstitüsünün bahçesinde misafirlere ikram edildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Samsun Ekmek Eğitim Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title