Haberler

Rafet El Roman, Memleketi Edirne'yi Gezdi

Rafet El Roman, Ünlü Olduktan Sonra Sadece Bir Kez Konser İçin Geldiği Memleketi Edirne'ye Bu Kez AK Parti Milletvekili Necdet Budak'ın Daveti ile Geldi.

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi Ömerli Köyü'nde doğan Rafet El Roman, ünlü olduktan sonra sadece bir kez konser için geldiği memleketi Edirne'ye bu kez AK Parti Milletvekili Necdet Budak'ın daveti ile geldi. Edirne'nin ünlü tava ciğerini yiyen ve Selimiye Camisi'ni dolaşan ünlü şarkıcı Kırkpınar için projeleri olduğunu söyledi.

Gerçek adı Rafet Yaşdut olan şarkıcı Rafet El Roman, 25 Ağustos 1968 tarihinde Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'nde doğdu. Henüz 7 yaşındayken Almanya'da işçi olan ailesinin yanına giden El Roman, eğitimi gurbette tamamladı ve 1995'de Türkiye'ye gelerek ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonra çıkardığı albümler ile şöhrete kavuşan Rafet El Roman, 1996 yılındaki bir halk konseri dışında Edirne'ye gelmedi.

MİLLETVEKİLİ DAVET ETTİ

Geçen hafta Ankara'da tanıştığı AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak'ın daveti üzerine Rafet El Roman, bugün Edirne'ye geldi. İlk olarak Necdet Budak ile birlikte Edirne'nin meşhur tava ciğerini yiyen şarkıcı, Selimiye Camisi'ni dolaşarak hayranları ile sohbet etti. Edirne'yi uzun süredir görmediğini belirten El Roman, "Edirne'den 6-7 yaşındayken ayrılıp Almanya'ya gittik. Uzun süredir görmedim memleketimi. Tıpkı bıraktığım gibi, çok bir değişiklik yok. Burada bulunmaktan çok mutluyum. Uzun süre ayrı olsam da, Trakya'dan olan birini hemen tanırım" diye konuştu.

RAFET EL ROMANDAN KIRKPINAR PROJESİ

Daha sonra Edirne Valisi Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden El Roman, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili projeleri olduğunu ifade etti. Edirneli olmasına rağmen uzun süredir memleketine gelemediğini belirten El Roman şunları söyledi: "Ben Edirneliyim, uzun süredir Edirne'ye de gelmiyorum. Bundan 2 hafta önce Edirne AK Parti Milletvekili Necdet Budak ile mecliste karşılaştık ve tanıştık. Beni davet ettiler Edirne'ye. Benim de aklımda Edirne ile ilgili projelerim düşüncelerim vardı. Kültürleri barındıran bu halk için bir araya gelip hangi konularda destek verir, neler yaparız görüşmeye geldik. Edirne'yi gezdik, ciğer yedik. Beni burada misafir ettiler. Birkaç proje var genelde sanatsal fikirler. Kırkpınar ile ilgili birkaç projem var onları paylaşmak istedim. Edirne'yi tanıtmak için fikirlerim var. Belki birkaç konser yapabiliriz, üniversite ile beraber yada başka şehirlerinde dayanışma içinde olabilir."

'EL ROMAN'I DESTEKLİYORUZ'

Edirne Valisi Gökhan Sözer de, Edirneli olan Rafet El Roman'ın kültür temsilcisi olduğunu belirterek şöyle dedi: "Edirne'nin, kenti tanıtan bir çok özelliği vardır. Ama Rafet El Roman, kültür temsilcisi ve elçisidir. Edirneli olmasından, Edirne'nin çok şey kazandığını düşünüyoruz. Bugün de kentimizi ziyaret ediyor. Edirne için beslediği güzel duygularından dolayı teşekkür ederiz. Düşündüklerine bizde yardımcı olmak ve katkı sağlamak çabası içerisinde olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title