Haberler

TBMM İdare Amiri Uzunırmak, Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Güncelleme:

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda kadına yönelik şiddeti kınadığını belirtti.

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda kadına yönelik şiddeti kınadığını belirtti. Özellikle Türk kadının, bağımsızlık ve özgürlüğümüze kavuşmamızda büyük fedakarlıklar gösterdiğini kaydeden Uzunırmak, "Kadınlarımız, gönüllerdeki eşsiz yeriyle erdem ve iffet zirvesinden karanlığa mum yakmıştır" dedi.

Türk kadınını "Cepheye taşıdığı mermiyi tülbendiyle korumuş, topun namlusuna bağımsızlık aşkını iliştirmiş ve kurtuluş mücadelemizdeki nabız atışı olmuştur" diye tarif eden TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Türk Kadını; Evladının beşiğini sabaha kadar sallayıp ninni söylemiş, erinin yolunu hiç bıkmadan gözleyen ve ailesini daldan budaktan sakınan özverili koruyucu olmuştur. Tarlasında, bağında, tezgahında ter dökmüş, ömür tüketmiş ve emek sarf etmiştir. Yeri gelmiş kağanın yanındaki mindere oturmuş, demokrasinin, katılımcılığın ve özgürlüğün sembolü olarak geleceğe yön vermiştir. Estetik cesaretin, üstün ahlakın ve vazgeçmeyen iradenin adı, şanı olarak kalplerimizde taht kurmuştur. Cennet anaların ayaklarının altındadır" dedi. .

Günümüzde, kadınların artan sorunları, şiddet, taciz ve tecavüz iğrençliklerine maruz kalmasının en başta sözde ileri demokrasi şarlatanları bakımından ayıp ve utanç kaynağı olduğunu kaydeden Uzunırmak, "Nedeni ne olursa olsun, kadına yönelen şiddet, vahşi saldırılar, işlenen cinayetler asla kabul edilemez. Her gün bir yenisini duymaktan, ekranlarda ve gazete sütunlarında görmekten bıktığımız vahşet-şiddet manzaralarının, tahammül sınırımızı ve dayanma eşiğimizi çoktan aşındırdığı bir hakikattir. Hoşgörüsüzlüğün, caniliğin eli kanlı failleri, insanlıktan mahrum bir halde kadınların canına kıymakta, toplumumuzu tek kelimeyle terörize etmektedir. Kadınlara yönelik şiddet ve zulmü tüm gücümle reddediyor, bunun faillerini ve taraflarını kınıyorum" dedi.

Uzunırmak, Türk ailesinin temel direği, ağırlık merkezi olan kadının bir an önce huzura ve güvenceye kavuşmasını dilediğini "Pozitif ayrımcılık lafta bırakılmamalı" diyerek tüm kadınların gününü kutladı.

- AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Uzunırmak Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title