Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda 2008 Yılı Bütçe Görüşmeleri

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakanlık, MİT, Mgk Genel Sekreterliği, Tika ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2008 Yılı Bütçeleri Kabul Edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, TİKA ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2008 yılı bütçeleri kabul edildi.

Genel Kurul'da 2008 yılı bütçesi görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, TİKA ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2008 yılı bütçeleri müzakere edilerek kabul edildi. Bütçede Başbakanlığa 1 milyar 666 milyon 210 bin YTL pay ayrılırken, MİT Müsteşarlığı'na 423 milyon 557 bin YTL, MGK Genel Sekreterliği'ne 11 milyon 36 bin YTL ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na 1 milyar 998 milyon 412 bin 595 YTL öngörülüyor.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, milletvekillerinin son bölümdeki sorularına cevap verirken, yeni hazırlanan Diyanet Teşkilat Yasası'nda cemevlerine ilişkin düzenleme olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, "Diyanet İşleri Yasası meşrep ve mezhep üzerine yapılmıyor. Diyanet yasası herkesin din konusundaki sıkıntılarını giderebilecek üslup içinde hazırlanıyor. Mezhep ve meşreple ilgili hazırlık yok" dedi.

Din dersleri aleyhine açılan davalar konusunda Yazıcıoğlu, "Oradan çıkan karar derslerin verilişiyle ilgili değil. Müfredatla ilgili. İçerikle ilgili düzenlemeler her zaman yapılabilir" diye konuştu. Yazıcıoğlu, ayetlerden hükümler çıkarıldığı konusundaysa, bu kitapların daha önceki hükümetler döneminde çıkmış kitaplar olduğunu, kitaplardan tevhid ve şahadetin çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, CHP'lilerin sorusu üzerine, "Başbakanın BOP Eş Başkanlık görevi olmadığını ifade ederek, "Sayın Başbakanımızın böyle bir sıfatı, böyle bir görevi yok. Sayın Başbakanımızın BOP Eş Başkanlığı görevi yoktur" dedi.

2002 ile 2006 arasında istihdamın 21 milyondan 23 milyon kişiye çıktığını söyleyen Ekren, 59 ve 60. hükümetler döneminde 11 başbakanlık müşaviri ataması yapıldığını, Başbakanın dağıttığı hediyeler için Başbakanlık bütçesinden ödenek ayrılmadığını da belirtti.

(AU-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title